Molde Race Week 2017

Molde Race Week burde – som navnet sier – vart en hel uke. Men årets utgave, den tredje i rekken, ble ”bare” et tredagers  arrangement. Vi sier bare, fordi det sjelden har vært bedre forhold og finere seilaser i Moldefjorden enn under årets MRW i slutten av august.

Jolleparty på sjøen

Molde Race Week er klubbens største årlige regattahelg med seilaser for storbåter fredag, lørdag og søndag. Mens jolleseilerne har sine seilaser lørdag og søndag. For jolleseilerne ble arrangementet også årets Kretsmesterskap og en av rundene i Møre og Romsdal Jollecup som er kretscupen som seiles i flere byer gjennom sommersesongen.

For storbåter ble fredagen satt av til speedrace på bane like utenfor klubblokalene øst for Molde sentrum.  Mens lørdagen gikk med til langdistanseseilas foran byens sentrum.

Store gleder: Molde Race Week ble seilernes drømmehelg på fjorden. Foto: Odd Roar Lange

PR-effekten

Slike seilas er et viktig utstillingsvindu for klubben, og det er ikke få Facebookvegger som viser frem flotte bilder av seilbåter etter slike dager. Også i lokalavisa gir slike fine dager fin eksponering av flotte seilbilder. For klubber som hele tiden arbeider for å få nye medlemmer og også kvittere for sponsormidler er slik eksponering gull verd.

Molde Race Week avsluttet med baneseilas også søndag.

4-6 sekundmeters vind, over 20 grader i lufta og solnedganger i verdensklasse. Nordvestlandet viste seg frem fra sin beste sine under årets Molde Race Week –som enkelt kunne blitt døpt om til Molde Dream Week.

Joller i farta: Både Laser og Optimistjoller seilte KM i Molde. Foto: Odd Roar Lange

Tekst: Odd Roar Lange

«Mai 2017»