Medlemsbloggen


Espen Wicken seiler gjerne til Shetland igjen

27. Feb 2012   |   arild.waagbo@gmail.com

Hva gjorde at du begynte du å seile?

Det begynte med at jeg ble med min far på 70-tallet og seilte Snipe. Deretter ble det mange turer, mer eller mindre frivillig, i både Alo 28 og Comfortina 32. Jeg hadde også Optimistjolle og seilbrett i en periode.

Hva er finest med å seile?

Når det gjelder turseiling er det å ha god tid, og ikke nødvendigvis det å være framme på et bestemt tidspunkt, som er det beste. På regattabanen, som mannskap om bord i «Kikken», kommer konkurranseinstinktet fram og da er det alvor fra start til mål.

Hvor gikk den lengste seilturen du har vært med på?

Den gikk fra Molde til Shetland, Orknøyene, Skottland og hjem igjen. Det var en stor opplevelse og et minne for livet for en seksten år gammel gutt.

Hvilket farvann liker du best å seile i?

Jeg liker meg best i hjemlige farvann. Ingenting kan etter min mening måle seg med de farvann som vi har. Jeg har seilt opp langs svenskekysten en gang og der var det også fint med god stemning i havnene.

Har du vært ute i hardt vær?

Tja, det har jeg vel både til lands og til vanns. På veg hjem fra nevnte Shetlands-tur fikk vi vel det som kan kalles for hardt vær. Vi hadde kun stormfokk, men det var mer enn nok seilføring. Inne i båten husker jeg at absolutt alt var vått og på dørken fløt det en blanding av vann og diesel, som kom fra enn lekk dieseltank. Det ble min jobb å øse med en spybøtte som jeg fikk sendt inn fra de som satt i cockpit. Som sagt; et minne for livet. Den turen ga meg nok mersmak, for jeg har vært på flere Shetlands-turer siden.

Har du opplevd en mann over bord-situasjon?

Nei, men det var ikke langt i fra på en tur over Nordsjøen. Min far skulle fram på dekk i litt rufsete vær for å ordne noe. I en bølge stupte båten ned og han ble på en måte hengende igjen i lufta. Da båten kom opp igjen, og han var på veg ned, landet han akkurat på innsiden av rekkestøtta som ble bøyd rett ut. Da kom han krypende tilbake og bestemte at vi skulle ha line langs dekk.

Hva slags båt seiler du med nå?

Jeg prøver å holde meg inne med min gamle far, slik at jeg får bruke hans Bavaria 40.

Er det turseiling eller regatta du brenner for?

Hvis jeg må ta et valg så blir det turseiling, men jeg koser meg også om bord hos Kikken som mannskap. Når det gjelder turseiling håper jeg på flere turer til Shetland, da gjerne sammen med de jeg bruker å være sammen med: Jan Arild Løvik, Andor Wicken, Terje Kirkeland og Leif Horsgård. I 2010 fikk vi oppleve både 17. mai, bryllup og gravferd. Noen av oss fikk også tilbud om å danse med bruda, men takket klokelig nei da vi så på det som en for stor oppgave …

Hvordan er kostholdet om bord?

Bra. Det går mye i sikringskost. Jeg spiser også for å kose meg, og det gjelder også om bord, så jeg teller ikke kalorier eller fettprosent.

Hva er ditt beste tips for en vellykket seilas?

God planlegging, slik at man er forberedt på de situasjoner som måtte oppstå.

Utfordrer: Terje Nerland


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening