Medlemsbloggen


Terje Nerland følger vær og vind

19. Mar 2012   |   arild.waagbo@gmail.com

Hva gjorde at du begynte du å seile?
Jeg var så heldig å få være med gode kamerater da jeg var yngre der foreldrene hadde seilbåt. Jeg husker ennå Romsdalsfjorden Rundt på slutten av 80-tallet. Vi var en kameratgjeng som hadde det veldig moro. Når jeg flyttet hjem til Molde i 2001 kjøpte jeg min første seilbåt - en Albin Ballad. Fra da har seilinteressen økt for hvert år som har gått.
Hva er fineste med å seile?
Det er at de fineste opplevelsene på turen er underveis. Når vi har lagt til havn er det en pause fra seilingen. I motsetning til motorbåt hvor mange gleder seg til å komme i havn.
Hvor gikk den lengste seilturen du har vært med på?
Den lengste seilturen min gikk fra Belgia tll Oslofjorden. Det var en fantastisk fin tur sammen med flere profesjonelle seilere. Jeg var mannskap på en helt ny Archambault 40 RC som Frank Kirkeland og noen kollegaer skulle seile fra verftet i Frankrike til havn i Åsgårdstrand. Turen var både lærerik og ga absolutt mersmak på langturseiling.

Hvilket farvann liker du best å seile i?
Jeg liker aller best å søke mot de ytre strøk med god tid og flere dager uten å måtte tenke på å dra hjem før leggetid. I en travel hverdag er Moldefjorden et fantastisk alternativ.

Har du vært ute i hardt vær?
Nei, jeg har aldri vært ute i ubehagelig hardt vær.
Har du opplevd en mann over bord-situasjon?
Nei, heldigvis ikke.
Hva slags båt seiler du med nå?
Nå har vi en Elan 37. En veldig god regattabåt som etterhvert har gått over til å bli en fantastisk turbåt for hele familien.
Er det turseiling eller regatta du brenner for?
Jeg synes det er veldig kjekt med regattaseiling. De siste par årene har det blitt veldig moro å ta med familien på tur, så jeg må nok si at jeg nå brenner mest for turseiling.

Hvordan er kostholdet om bord?
Kostholdet er vel det som kan kalles variabelt. På korte turer blir det enkel mat, mens på litt lengre turer kan det bli disket opp med mer avanserte måltider med dertil egnet drikke.
Hva er ditt beste tips for en vellykket seilas?
For meg er en vellykket seilas å være på tur med god tid og ingen på forhånd bestemt reiserute. Å følge vær og vind og ta en dag av gangen.

Utfordrer: Ragnar Jenset, som har mye av æren for min store seilinteresse. Han solgte meg sin Albin Ballad.


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Januar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123456
78910111213
141516
  • onsdagskafe
1718
  • jollesamling Fjærestua
19
  • jollesamling Fjærestua
20
212223
  • onsdagskafe
24252627
282930
  • Årsmøte i Molde Seilforening
31

onsdagskafe 16 Januar

jollesamling Fjærestua 18 Januar til 19 Januar

onsdagskafe 23 Januar