Litt for mye vind og vann, selv for seilere

28. Dec 2011
Det gikk hardt utover både båter og seilsportanlegget da orkanen Dagmar kom til Molde.

Aller hardest behandling fikk båten til familien Nerbøberg. Båten, en Hanse 341, ble revet løs fra brygga på Cap Clara da brygga sank rundt midtnatt natt til 2. juledag.

Foto: Odd Roar Lange

- Det er utrolig hvor sterke krefter som har vært i sving, sier Svein Ivar Nerbøberg, som sammen med familien har vært to turer til Bergen med båten de siste årene. Nå er den trolig totalskadd.

Tre av fire pullerter på båten er brukket rett av da brygga sank til bunns. Selve skroget ga ikke etter i pullertfestene.

Foto: Odd Roar Lange

Båten slet seg og endte senere i fjæresteinene og deretter oppe på selve parkeringsplassen ved Rema 1000 vest for Rica Seilet.

I Romsdals Budstikke torsdag 29. desember forteller Svein Ivar Nerbøberg hele historien om båten og det som skjedde natta til 2. juledag i Molde.

Noronabåten er delvis gravd ned i jord og sand. Foto: Odd Roar Lange

Også Lubbenes Seilsportsenter fikk merke naturens sterke krefter denne natta. Stormfloa gikk helt opp til veggen på Fjærastua, og naustet har vært oversvømmet av vann. Men foreløpig tyder alt på at alle joller har kommet uskadd fra stormnatta.

Naustdørene er stengt av sand og småstein. Og badebrygga ble flyttet over hele plassen og inn til naustveggen Foto: Odd Roar Lange

Utsettingsrampen er derimot påført en del skade, mens hele uteområdet er rasert av stein, tang, greiner og annet som sjøen slengte opp på land. På Fjærestua ble en del vinduer knust i stormen.

Det er derfor behov for en større dugnadsinnsats for å sette anlegget tilbake i stand. Vi kommer tilbake til dette senere.

Også seilsportanlegget på Gåsholmen i Ålesund fikk rundjuling. Les artikkelen på Seilas.no her.

Odd Roar Lange

«Februar 2019»