Regatta

Spectra Marine doublehanded har startet

15. Sep 2012
Regatta
11 båter har lagt ut på løp 2. Sarten gikk fra seilet i østlig retning mot Hyseskjæret. Kikken og jyplingen vant lensestarten. Ved passering seilet var det samme rekkefølge i teten. Et bra oppmøte med publikum fikk se båtene runde bøye ved seilet og legge ut mot Stabbeflua ved Tautra. Kl 11.40: båtene nærmer seg tautra. Kl 12:17. Seks båter har rundet Stabbeflua. Kl 12:56. 9 båter har rundet stabb. Kl 13:52 jyplingen har rundet Skagodden

Rekkefølge ved passering seilet: Kikken Jyplingen Rasken Jolly Andrea Ninja Lobo Schtiw k Kamci Furia 2 Dette er en så godt som livedekning fra startbåten med smartphone i bra sjø. Beklager om det blir litt skrivefeil. Kommer tilbake med passeringstider ved runding Stabbeflua. Kl 11.40: båtene nærmer seg østspissen av tautra. Da får vi se hvilke banevalg som har lønt seg. 5 båter gikk langt ut på styrbord banehalvdel. En av disse var Øse som nå ligger først i feltet. Kikken og jyplingen som har fulgt mer på rhumbline (linje mellom seilet og stabbefl) er like bak. Lobo, ninja og rasken gikk også langt mot styrbord banehalvdel, og følger som neste båter. Jolly og Furia gikk langt ut på babord halvdel, og ser ut til å ha tapt stort på det. Stabbeflua neste! 8 båter har rundet Stabbeflua: Kikken rundet først på ca 2:10, og dermed et bra grep ifht lys, siden både jyplingen like bak (ca ett min bak) og Øse (ca 2 min bak) seiler med høyerelys (1,29 på begge). De tre neste båtene ved runding var ninja, Rasken og Lobo som fulgte i samlet felt på ca 2:17. Andrea runder nå som båt 7 på 2:29. Schtiw runder nå som båt 8 på 12:32 Det blåser som meldt. Kanskje en 8-9 ms på det meste. Langt roligere vind innimellom. De tre første båtene var raskt oppe med spinnaker. Har vært observert noe broaching. Jyplingen underholder mest i så måte. De første båtene hadde sol ved runding. Nå venter det en vegg av fallende vann for Jolly, kamci og furia. Jolly rundet på 2:56. Furia stamper seg opp de siste metrene til runding. Har nok vært en tung kryss for en såpass liten båt i dag. Nå fortjener de en laaang og god lens til Skagodden. Furia runder på 3:06. Blåser friskt nå! Ser ut til at Furia sliter med å komme ned på lens. De broacher opp igjen, men ser nå ut til å ha kommet på sporet igjen. Kamci med dagens yngste rorjente har ca 5 min igjen til runding. Runding ca 3:20 på kamci 13:56. jyplingen rundet skagodden. Det blåser nå meget friskt! Jyplingen jobber med reving. Jyplingen slapp unna denne vindbygen på lensen. De andre har fått denne med spinnakeren oppe. Formannen satte likegodt trålen. Om det ble fisk vites ikke, men svært nært at ikke blåbåten havnet oppi. Men det var vel ikke formannens feil. Ble forhåpentlgvis en bra close up film! Kikken øse og rasken rundet ganske tett ca kl 14:10 Ninja og lobo rundet ca kl 14:21 Andrea kl 14:28 Spenningen i tet er nå om jyplingen klarer Å holde unna for rasken og kikken. Kryss i mye vind er kjent for å være rasken/kikkenføre. Båtene skal nå runde hjertøyfyret før de går i mål. Fra min posisjon på seilet observeres nå jyplingen i syningom etter runding hjertøyfyret. De har fortsatt en luke på kikken, men er den stor nok? Ble en seilas for de tøffe dette. Tre båter har måttet bryte. Blåser nok en bra kuling nå. Blir spennende å høre hvor mye vind båtene har målt.

 

Nå har Jyplingen, Kikken, Rasken, Ninja, Øse og Lobo gått i mål. Meget tøffe forhold mot slutten. 5 båter brøt, men alle skal være trygt i havn nå.

 

Resultater og premieutdeling på Fjærestua søndag kl 13.


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening