V1 - Tøff start på regattasesongen!

V1 - Tøff start på regattasesongen!

26. Apr 2013
Generelt
Årets første regatta er gjennomført. Få grader, men til gjengjeld rikelig med sekundmeter! 10 båter stilte til start, og av disse også den nye jentebåten Nini Roll. De fikk en tøff debut i kuling, men klarte seg meget bra gjennom hele løpet! Den nye Formula 18 katamaranen stilte også til start, og briljerte i de til dels tøffe forholdene.

Onsdagsregattaen gikk på bane 1 med Moldeholmen og Hyseskjæret om babord. På krysslegget fra Fjærestua til Moldeholmen virket det som de båtene som gikk sør i fjorden tjente på dette. En venstredreining av vinden på sørsiden av fjorden skapt et bra løft mot Moldeholmen. Rundt Hyseskjæret rundet F18 katamaranen først, satte asymmetrisk spinnaker og borte var den. Jyplingen rundet først av kjølbåtene. Flere båter prøvde seg med spinnaker, og det førte nok til fin underholdning for alle tilskuerne i Moldelia. Bra satset av alle med spinnaker!

 

Furia II som vant laveste ratingklasse. Imponerende å vinne med Express i slike forhold!

Ninja vant høyeste ratingklasse!

Jyplingen og F18 var eneste deltakere i sine klasser.

 

Da er regattasesongen definitivt i gang! Veldig kjekt med to nye båter på startstreken! Da håper vi enda flere får båtene klare til neste onsdag, som etter værmeldingene skal få en fin bris fra sørvest!

 

Etter målgang for siste båt kom det ei skikkelig vindkule! En oppfordring til alle seilerne er å følge med på andre båter. Det er fort gjort at noen behøver assistanse under slike forhold. Nini Roll fikk det meget tøft, og kjempet lenge med å holde kontroll på båten og med å få montert påhengsmotoren. Takk til Geir Inge Rødseth som var med Nini Roll under regattaen, og som med sin erfaring sammen med meget bra innsats av mannskapet klarte å få kontroll på båten før landkjenning Bolsøya. Ingen andre båter oppdaget problemene til Nini Roll. Det er for sløvt av oss andre og kan rett og slett karakteriseres som dårlig sjømannskap. Skjerp utkikken og ’take care’!

 

Resultatliste fra regattaen er lagt ut her.

 

Takk til Oter’n Sailing Team som tok bilder fra land med mobilkamera gjennom kikkert!

 

Vel møtt neste onsdag. Om det blir vårtrim er noe avhengig av værmelding. Vi kommer tilbake med mer info.

 

Regattakomiteen.

 

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Oktober 2018»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1234567
891011121314
151617
  • Onsdagsregatta H10
181920
  • Regatta - Høststormen
21
22232425262728
293031