Oter´n vant Romsdalsfjorden rundt!

Oter´n vant Romsdalsfjorden rundt!

26. May 2013
Regatta
Det stilte 14 båter til start på en meget flott dag for seiling! Veldig gledelig med tre nye båter som stilte til start. Luzer´n tok turen fra Kristiansund og vant like godt klasse 1! Enigheden fra MS stilte til sin første regattastart og vant turklassen! Team Sixpack stilte med ny Beneteau 25 og akter tydeligvis å gi den identiske båten Nini Roll, skarp konkurranse. Oter´n vant klasse 2 og overall!

Romsdalsfjorden rundt hadde start fra Seilet, runding av Kua i Julsundet, Gjermundnesholmene, Mekflua og Seilet.

Noen vanskelige overganger for båtene mellom de ulike vindsystemene underveis. Det var østavind ut Moldefjorden, nordavind i Julsundet og vestavind fra Gjermundnes til mål. Det viktigste var at det stort sett var vind hele veien, og at sola etterhvert fikk i gang enda mere vind!

Det ble lensestart ut fra Seilet, og østavinden var stabilhelt til et stykke etter Mekflua. Derfra ble det mye jobbing for å finne og utnytte den lille vinden som var. Håpet var at Julsundet skulle varte opp med sin klassiske nordavind, som brer seg i vifteform inn mot Mekflua. I år måtte vi seile lenge før vi nådde ytterkanten av vifta. Jyplingen kom seg først ut i vifta, med Luzern som hadde valgt en megarisikabel løype helt inntil Kringstad og Haukebøen, hakk i hekken. Å komme ned fra Kristiansund, og bare bryte med oppleste og vedtatte sannheter i MS om hvor det lønner seg å gå, kan nærmest opplevest som frekt. Når de i tillegg også tjente på valget så er det direkte ufint! Spøk til side, var det ikke slik at Helge Norli også tjente stort på krysse seg opp der en gang? Kanskje må vi revurdere våre strategier til neste gang?

Julsundet skuffet ikke. Bra vind fra nord, gav en fin kryss i noe minkende vind opp til Kua. Etter runding Kua ble det sjampanjeseiling til Gjermundnes. Spinnaker og flott vind hele veien for de fleste. De raskeste båtene gikk tom for vind utenfor Furneset. Etterhvert fylte heldigvis Julsundvinden hele fjorden og fikk blåst alle båtene til Gjermundnes. Ved runding var det vel rekordjevnt mellom båtene. Farrene kom inn til Gjermundnes side om side, men Chili gikk for nært holmen og mistet vinden. Jyplingen fikk en solid luke, som de forvaltet godt løpet ut. Duellen mellom Beneteau 25éne avgjorde Sixpack på spinnakerlegget. Før det hadde Nini Roll en solid ledelse på kryssen til Kua.

 

I klasse 2 var det svært jevnt mellom Oter,n, Fortuna og Lurie, og det var kun 4 minutter som skilte disse båtene på korrigert tid i mål. Imponerende innsats av Fortuna som kapret andreplassen shorthanded!

 

Resultater for klasser her

Resultater overall her

Takk til Cato Welle som tok oppdraget som regattasjef. Bra gjennomført!

 

Husk InterCity regattaen 8. juni fra Ålesund til Molde!

 

Flere bilder i Melsæters billedgalleri:

Regattakomiteen


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening