V6 - Sydenregatta

V6 - Sydenregatta

30. May 2013
Regatta
Deilig varme og en til tider frisk trekk, preget den sjette regattaen i vårserien. Det kom tilstrekkelig vind til å få til en start, og regattaen ble seilt på bane 3 (Brannstasjonen). Blue Moon vant overlegent i klasse 2, og målfoto avslørte at Sixpack vant knepent over Nini Roll i klasse 1.

14 båter stilte til start.

Starter Thomas Hjertø fikk etter et drøyt kvarter firt utsettelsesflagget, når en østlig trekk kunne anes over banen.

 

Spinnakerstart i ca 1 m/s i retning Brannstasjonen. De som valgte å gå nord i fjorden, fikk en gunstigere kurs mot Brannstasjonen, dvs gunstigere VMG. De som gikk lengre sør i fjorden hadde trolig  vinden noe mer østlig enn de som gikk nord i fjorden med trolig et noe høyere gradetall på TWD.

 

Båtene som rundet først hadde vedvarende ca 1 m/s i TWS helt til merket. De som kom seinere måtte slite i svært laber vind helt mot merket. Utviklingen i NORRating gikk mot en fordel for båter med høy rating. På legget fra Brannstasjonen til Lubbens ble det tterhvert stille for alle. Noen blaff av trekk gav båtfart opp mot svimlende 1 knop. Beneteau 25'ene viste sine lettvindsegenskaper og kjempet langt fremme i feltet, stort sett side om side, og tok inn på Jyplingen i front. Det samme gjaldt Arius som var langt fremme.

 

En befriende stiv trekk (i grenesland til flau vind) slo inn bakfra  mot slutten av løpet, og berget nok mange båter fra å komme utenfor maksimaltiden. Spennende å føge Nini Roll og Sixpacks duell inn mot mållinja. Det blir ofte tette dueller i entypeseiling! Gratulerer til Sixpack som vant klasse 1 med tre sekunders margin, og til Blue Moon som tok seieren i klasse 2 og overall!

 

Resultater klassevis her

Resultater overall her


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Januar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123456
78910111213
141516
  • onsdagskafe
1718
  • jollesamling Fjærestua
19
  • jollesamling Fjærestua
20
212223
  • onsdagskafe
24252627
282930
  • Årsmøte i Molde Seilforening
31

onsdagskafe 16 Januar

jollesamling Fjærestua 18 Januar til 19 Januar

onsdagskafe 23 Januar