H4 - Jevne forhold og jevne resultat!

H4 - Jevne forhold og jevne resultat!

28. Aug 2013
Regatta
Nordvestlig vind i til tider opp i 10 m/s. Vinden holdt seg godt gjennom hele regattaen. Fin miks av båter fra klasse 1 og 2 på overallresultatene. Oter'n var raskest i klasse 2 og overall, og Jolly Yacht raskest i klasse 1. Gratulerer!

Seilasen ble seilt på bane 1 (rundt Moldeholmen og Hyseskjærsflua) og Grønningan. Som forrige uke ble det en kryss opp mot Moldeholmen. Denne uka var vinden enda mer nordlig. De som ikke stod opp og måtte ta det sure slaget for å komme over holmen, mente nok at vinden ikke var nordlig nok.

Etter runding Hyseskjærsflua ledet Jyplingen an med spinnaker i retning Lubbbenes, eller dvs en del grader under retning for merket. Etter et par NBO (nær broach opplevelser) måtte de etterhvert gi opp spinnakerprosjektet. Flere båter greide imidlertid å stå opp til merket for spinnaker, bla Jolly som klarte dette uten å ta ekstra høyde før spinnakersetting. Den jevne vinden holdt feltet rimelig samlet og også de mindre båtene hang godt på. Oter'n, Lurie og Blue Moon var langt fremme i feltet. Etter runding ble det en fin lens mot Grønningan. Bøya har drevet noe østover, så det medfører vel ikke riktighet å si Grønningan, men det ble et lengre legg, som nok utelukkende var positivt i dag. På lensen og kryssen tilbake til Lubbenes var det fortsatt jevn vind. Inntrykket var vel at vinden kanskje var noe jevnere og sterkere sørvest i fjorden (på SB banehalvdel på lensen og på BB banehalvdel på kryssen). 

Resultater her

Stor takk til Team Fortuna som arrangerte og som i tillegg stilte med sveler på brygga etterpå! 

NB! Neste onsdagsregatta starter kl 18, med første varselsignal tidligst kl 17:55.

Enda mer om regattaen på Oter'n sailings fb side


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mars 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • infomøte J70 fjærestua
78910
111213
  • onsdagskafe
14151617
18
  • Fjærestua opptatt, regattakomm.
1920
  • onsdagskafe m/info om startprosedyre
212223
  • jollesamling Fjærestua
24
  • jollesamling Fjærestua
25
  • Fjærestua utleid
2627
  • onsdagskafe
28293031

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening