Damedominans på seierspallen i Spectra Marine Molde Doublehanded

Damedominans på seierspallen i Spectra Marine Molde Doublehanded

15. Sep 2013
Regatta
Morten Devold og Elin Gjerde i Accenten Blue Moon var suverent beste båt på fjorden i går, og vant klasse 2! Kari Bachmann og Tina Kristoffersen i Nini Roll, vant klase 1. Se BILDEGALLERI fra regattaen (link nedenfor)! Det ble gjort flere grep for i det hele tatt få arrangert regatta på en av årets stilleste dager. På ettermiddagen lyktes det å få satt i gang et løp fra Hyseskjæret til Bollan og tilbake i vestlig vind. Vinden var svak, men tilstede hele løpet for de som ikke gikk for langt nord i fjorden. Utfordrende lett vind, som Blue Moon og Nini Roll behersket til fulle! De vant i tillegg til Tangenglass seilklokker fra Spectra Marine!

Starten var mellom utlagt bøye sør for Hyseskjærsflua og staken på Hyseskjærsflua. Det ble tidlig en splitt i feltet mellom de som valgte å seile dypt med kort vei mot bøya øst for Bollan, og de som valgt en mer skjærende strategi mot Nordsiden av fjorden. Blue Moon, Juego og Kamci valgte en svært lansende strategi i direkte kurs mot Bollan. Det var spenning knyttet til hvilken strategi som ville lønne seg.

Når Jyplingen som den første av båtene som valgte en nordlig del av fjorden jibbet, og etterhvert møtte Blue Moon, var de omtrent likt. Det er oppsiktsvekkende at båtene med høyest og lavest rating møttes, og etterhvert rundet først ved Bollan. Det var nok flere forhold som innvirket på dette. Først og fremst ypperlig taktisk utførelse av Blue Moon. De valgte trolig den banehalvdelen med mest vind, og kanskje også med gunstigst strøm. Dette var det ingen av de andre båtene som gikk nord som la merke til. Ikke minst var det teknisk meget bra seiling av Blue Moon. Å greie å seile så platt med spinnaker i så lite vind er imponerende!

På krysssen tilbake til Hyseskjærsflua ble det en fin vind. Blue Moon holdt farten oppe og fikk bare Jyplingen og Nini Roll foran seg i mål. På utregnet tid var de over 10 minutter foran neste båt! I klasse 2 kom Lurie på andreplass og Juego på tredje. I klasse 2 kom Jolly Yacht på andreplass, med Kjell Gunnar Rød og enda en dame på pallen, Ellen Rafaelsen. Jyplingen kom på tredje.

Vi gratulerer alle deltakerne med en vel overstått shorthandedregatta. Det var mye bra seiling å se til tross for at det var langt færre folk om bord enn det som er vanlig. Gratulerer til vinnerne! 

Her er link til resultater.

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mai 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1234
  • Fjærestua utleid
5
67891011
  • Fjærestua utleid
12
13141516171819
202122232425
  • Seilerhytta utleid
26
272829
  • Seilerhytta utleid
3031

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening