America's Cup til Moldefjorden! (H7 Rapport)

America's Cup til Moldefjorden! (H7 Rapport)

18. Sep 2013
Generelt
Solgangsvinden kom som planlagt! Fra en blikkstille fjord dukket det plutselig opp en nordvestlig trekk. Ikke like mye trøkk i solgangsvinden som i San Francisco, men den var merkbart tilstede. Blue Moon og Nini Roll fulgte opp den sterke seilingen fra helgas doublehandedregatta og vant sine klasser!

Like før start dreide vinden mot sørvest. Regattasjef Kjell Fostervoll valgte å ikke legge om banen. Det viste seg å være et ok trekk siden vinden skiftet tilbake mot vest i løpet av regattaen.

Første legg ble et rent slørelegg med rimelig samlet felt opp mot toppmerket. Andre legg ble et spisst spinnakerlegg i første delen, men det omtalte vindskiftet kom midtveis på dette legget for de første båtene. Noen av båtene med lavere rating falt langt ned fra toppmerket, og fikk kanskje dette skiftet allerede på første legg. På neste legg var vinden så vestlig at det ble kryss mot toppmerket. Nå var vinden også fin i styrke med opp mot 4 m/s.

 

Siste spinnakerlegg ble det for de fleste båtene en jibb inn mot mållinja. Størstedelen av feltet kom inn ganske samlet med en ca 6 minutters margin  mellom første og siste båt på elapsed time i dette feltet. 

 

Blue Moon var raskest av samtlige båter på korrigert tid i dag også og vant på tiden 23:56, hele 2:51 foran Oter'n. Lurie kom på tredje.

 

Nini Roll hadde meget bra både båthåndtering og båtfart og holdt godt følge med Jyplingen som gikk på en smell ved tredje runding. Taktikeren på Oracle Team USA fikk sparken for en lignende manøver forrige uke i race 5. Taktikeren på Jyplingen må nok se seg som ettter en annen hobby til neste uke.

 

I America's Cup sliter de med for mye vind. Formannen i MS er visstnok på gli til å søke om å få arrangementet til Moldefjorden neste gang! Vi søker med under 20 knops vindgaranti. 

14 båter til start i dag, og det var en flott dag på fjorden! Takk til Kjell Fostervoll som stilte som regattasjef!

 

 MSe også rapport fra Oter'n sailing her

 

Resultater her

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Desember 2018»

ManTirOnsTorFreLørSøn
12
345
  • onsdagskafe
678
  • Fjærestua utleid
9
101112
  • onsdagskafe
13
  • Fjærestua utleid
141516
17181920212223
24252627282930
31

onsdagskafe 5 Desember

onsdagskafe 12 Desember

Fjærestua utleid 13 Desember