Fantastisk helaften seiling med H8 og AC!

Fantastisk helaften seiling med H8 og AC!

26. Sep 2013
Regatta
Etter en totalt vindstille dag, kom vinden som bestilt like før start. Opp mot 7 m/s fra øst, og endelig ble det mulighet for en tur til Gulhaugflua igjen! I utgangspunktet et greit løp, men som alltid et minefelt av taktiske utfordringer. Lurie Team Bolsøya var like suveren på hjemmebane som Oracle Team USA var på sin hjemmebane senere på kvelden!

Med østlig vind blir vår faste startlinje fint vinklet i forhold til vinden. De fleste valgte styrbord start. Mange var tidlig ute og måtte sløre ned (nord) langs linja og tapte allerede her en del høyde ifht de som klarte å komme seg ut ved styrbord merke. Noen få båter prøvde seg også på babordstart, men disse fikk ikke plass.

 

Det er 2,63 nm seiling til Gulhaugflua. et forholdsvis langt strekk med kryss opp og lens tilbake. Midt i fjorden var vinden ganske stabil, og en skulle forvente at det å velge en midtfjordsstrategi ville lønne seg. Midt i fjorden var derimot motstrømmen kraftig. På kantene både mot nord og sør i fjorden var vinden svakere og mer skiftende i retning. Det var mulig å avansere mye høyde på slag på vindskift på kantene. 

 

Etter halvseilt første legg var det trolig langt mindre strøm på sørsiden av fjorden. Felles spor for båtene som vant sine klasser i går var å holde en midtfjordsstrategi med tendenser til å ligge mer nord i fjorden på første del av kryssen og sør i fjorden på siste del av kryssen. Særlig inn mot toppmerket var det meget bra vind, og trolig også gunstig strøm helt inntil Bolsøya. 

 

Lensen fra Gulhaugflua til Fjærestua var heller ikke uten utfordringer. Den gode medstrømmen midt i fjorden var fin å utnytte. For de første båtene så området inne ved land på flyplassen skummelt stille ut. De første båtene valgte derfor å jibbe seg sør i fjorden for å finne mer vind. Dette lønte seg for disse, selv om resultatet ble en for spiss vinkel for spinnaker inn mot mål. Båter som kom til flyplassområdet senere kunne rapportere om en fin nordavind ned fra Årødalen som gav en bra VMG mot mål. Vinden stilnet noe med solnedgangen. Det gjorde det nok vanskelig for båtene med lav rating, men resultatlista viser ikke dette entydig. Det var båter med lav rating som gjorde det bra overall og båter med høy rating som kom langt ned på lista overall. 

Lurie blandet seg inn blant storbåtene i hele regattaen og vant suverent klasse 2 og overall. Blue Moon kom på andreplass, men hadde en BCE på 8:44 til Lurie. Oter'n kom på tredje. Oter'n var 3 sekunder foran Fortuna IV på fjerde. Jyplingen vant klasse 1 med ca ett minutt tilgode på Jolly Yacht. Ninja kom på tredje.

 

Sammenlagt økte Jyplingen ledelsen i klasse 1. Yolly knappet inn på Nini Roll, og det er nå bare ett poeng som skiller disse båtene i sammendraget. Oter'n har fortsatt godt grep om førsteplassen i klasse 2. Det er kun ett poeng som skiller mellom Blue Moons andreplass og Luries tredjeplass. Det blir spennende å følge serieinnspurten!

 

Resultater her.

Spenning var det også på America's cup samlingen på Fjærestua etter H8. Skulle Emirates Team New Zealand faktisk tape America's cup gullet etter å ha ledet 8 - 1 mot Oracle Team Usa? I AC er vinneren den som først får 9 seiere. Før gårsdagens regatta hadde OTUSA vunnet 7 regattaer på rad og stillingen var 8-8. ETNZ vant starten og klarte å holde OTUSA bak seg på hele første lensen. Etter en split i gaten ved bunnmerkene, var OTUSA overlegen i resten av regattaen og vant America's Cup på hjemmebane. Tydelig fordel med hjemmebane både i San Francisco og rundt Gulhaugflua i går! Ca 15 personer var tilstede på Fjærestua i går og fikk med seg seiling på ekstremt høyt nivå, pizza på helt ok nivå og førsteklasses ananasbrus. En skipstekniker som var tilstede i går ble inspirert av 30 knop på kryss. Sammen med resten av teamet forlot han samlingen tidlig, angivelig for å begynne på prosjektet 'Fortuna Foiling 2014'.

 

Oter  


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Juni 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1
 • Fjærestua utleid
2
345
 • Fjærestua utleid
6
 • Fjærestua utleid
78
 • Fjærestua utleid
9
101112
 • Fjærestua utleid 8.00-18.00
1314
 • Fjærestua utleid
15
 • Fjærestua utleid
16
171819
 • Fjærestua utleid
2021
 • Fjærestua utleid
22
 • Seilerhytta utleid
23
242526272829
 • Fjærestua utleid
30

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening