H9: Kort og godt!

H9: Kort og godt!

2. Oct 2013
Regatta
Yr meldte 0 m/s til kl 18. Det er nærmest en vindgaranti! Vind fra nord mellom 1 og 6 m/s på nest siste onsdagsregatta. Svært ujevn vind både i styrke og retning skapte utfordringer for seiltrimmerne. Oter'n og Jyplingen kom best ut av det i kveld.

Ole Arnfinn Ellingsgård valgte bane 3 x 2 til bøya utenfor Brannsatasjonen.

Vinden dreide nordøstlig like før start, og det ble hektisk rigging av spinnakere. Var det en fordel å ligge lang ned til babord på linja grunnet vinddreiningen, for å få mer skjæring. Eller var vinden mer nordlig inne ved land? Det som uansett lønte seg var å vinne starten og få fri vind. Oter'n, Jolly og Jyplingen som gjorde det best i sine klasser hadde gode starter. Jyplingen seilte med asymmetrisk spinnaker og fikk en bra luke på resten av feltet ned mot moloen ved båthavna. Der ble vinkelen for skarp til spinnaker. Jyplingen forsøkte ved nedtaking å kite spinnakeren med begrenset hell. 

Etter runding branstasjonen dreide vinden og var akkurat for spiss til spinnaker. Tror ikke det var noen som seilte med spinnaker på dette legget. Fra moloen ved båthavna ble det kryss tilbake til Fjærestua. Vinden ble så østlig at det var nødvendig å legge inn noen slag inn mot Fjærestua.Ekstremt slengende vind på dette legget skapte store utfordringer for rormenn og trimmere. Vinden var meget svak ved Fjærestua, og løpet ble helt riktig avkortet. Alle utenom en båt kom seg inn på grei vind. Regattaen kan oppsummeres som kort og god! Selv om løpet ble meget kort (katamaranen fullførte på 00:23:43), var det hektisk og ikke minst godt å seile enda en onsdag i solnedgang! 

 

Takk til Ole Arnfinn som tok startansvar!

 

Velkommen til årets siste onsdagsregatta kommende onsdag! Finvær er deilig, men vind kunne vi gjerne hatt litt mer av. Tør vi be om litt skikkelig drittvær på H10 og Høststormen? 

Resultater

 

Se også Oter'n sailing sin oppdatering her. Vi gjør yngre lesere oppmerksom på sterke scener i dette innslaget.

GeO


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mars 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • infomøte J70 fjærestua
78910
111213
  • onsdagskafe
14151617
18
  • Fjærestua opptatt, regattakomm.
1920
  • onsdagskafe m/info om startprosedyre
212223
  • jollesamling Fjærestua
24
  • jollesamling Fjærestua
25
  • Fjærestua utleid
2627
  • onsdagskafe
28293031

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening