Oter´n og Jyplingen suverent best i høst!

Oter´n og Jyplingen suverent best i høst!

9. Oct 2013
Regatta
Gratulerer til Oter´n og Jyplingen som vant hver sin klasse i høstserien! 10 regattaer er seilt under dominerende lette vindforhold. Den siste regattaen, H10 var også preget av lett vind. Vi retter en stor takk til Jarl Rønning som steppet inn og tok startansvar! Båtene seilte i dag på bane 4 fra Fjærestua til utlagt bøye øst for Grønningan.

Ved start var det nordlig vind, og styrbord startmerke var kraftig favorisert. Jyplingen var først ute ved merket, med Oter´n, Jolly, Lurie og Nini Roll like bak. Nini Roll kom seg forbi i lo av en loffende Jolly, og markerte tidlig at de ønsket å kapre andreplassen sammenlagt i klasse 1.

 

Midtveis på første legg var det et vindskifte. Det ble lite vind og det vekslet en stund mellom nordlig og østlig vind. Noen båter, blant annet Jyplingen og Nini roll valgte å legge inn et slag her og seile seg opp mot et mørkere felt litt lenger øst i fjorden. Det så ut til å være et smart trekk. Det kunne faktisk se ut som båtene gjorde det dårligere dess lenger sør i fjorden de gikk.

 

Jyplingen og Nini Roll rundet bøya først. De andre fikk gradvis mindre vind og avstanden frem til de to lederbåtene ble stor allerede ved runding. Øse rundet som båt nr 3, Lurie som båt nr 4 og Jolly som båt nr 5. Første del av legget fra runding kunne seiles med spinnaker, men det spisset halvveis på legget. De fleste båtene måtte avslutte regattaen i mørket, men det så ut som alle klarte å manøvrere seg frem til Fjærestua. Flott syn å se seilbåter med lanterner som gled inn mot Fjærestua!

 

Det ble som ventet tett fight om andreplassen sammenlagt i klasse 1. Nini Roll vant H10 og Jolly kom på tredje. Det gav lik poengsum i høstserien totalt, men Nini Roll ble dømt foran på sine tre førsteplasser mot Jollys to. Gratulerer til damebåten som har vist imponerende progresjon i løpet av sesongen!

 

I klasse 2 ble det også meget jevnt sammenlagt mellom andre og tredjeplassen, siden Lurie knuste all motstand i klassen på H10. Lurie virker å være uslåelig på alle regattaer der starten er i retning Bolsøya. I høstserien totalt ble det bare ett poeng som skilte mellom Blue Moon på andre og Lurie på tredje. Oter´n kom på andre i dag og endte da opp med kun 9 poeng totalt i serien. Jyplingen endte også på 9 poeng i klasse 1. Oter´n og Jyplingen har fem seiere og ellers jevnt gode resultat.

 

Dersom man ser på resultatene i høstserien overall, så er det interessant at båten med høyest rating (Jyplingen), og båten med tredje lavest rating (Oter´n), kom på hhv første og andreplass. Jolly Yacht  kom på tredje overall.

 

Regatttakomiteen takker for en fin høstserie og bra oppmøte! 

 

Da er det kun en regatta igjen! Høststormen går lørdag 19. oktober. Håper flest mulig blir med på regattaen, og på sesongavslutningsfest på Seilet kl 19:00 etter regattaen. Seilingsbestemmelser for høstserien kommer snart.

 

Resultater her


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Juni 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1
 • Fjærestua utleid
2
345
 • Fjærestua utleid
6
 • Fjærestua utleid
78
 • Fjærestua utleid
9
101112
 • Fjærestua utleid 8.00-18.00
1314
 • Fjærestua utleid
15
 • Fjærestua utleid
16
171819
 • Fjærestua utleid
2021
 • Fjærestua utleid
22
 • Seilerhytta utleid
23
242526272829
 • Fjærestua utleid
30

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening