Rekordoppmøte på sesongens første onsdagsregatta!

Rekordoppmøte på sesongens første onsdagsregatta!

1. May 2014
Regatta
15 båter stilte til start på sesongens første onsdagsregatta! Mange seilere var tydeligvis svært ivrige på å komme i gang, og hele 8 båter var så ivrige at de startet ett minutt før startsignalet! Det er flaggsignalene som gjelder og det hadde både Lurie og Nini Roll fått med seg. Kombinert med knallbra seiling førte dette til overbevisende klasseseire for disse båtene!

Numero Uno hadde startansvar og valgte løp 4 med to runder. Et fint løp på nordlig vind som lå opp mot ca 6 m/s.  Det er en del endringer i årets Seilingsbestemmelser for onsdagsregatta. En av endringene er et offsetmerke etter starten av løp 4, utlagt utenfor badebukta på Retiro. Dette har regattakomiteen innført for å unngå lensestart på løp 4. Tilbakemeldingene vi har fått så langt er positive til denne endringen. Vi håper det ikke blir for trangt ved offsetmerket når alle båtene starter likt!

 

Fra offsetmerket til Bollan var det spinnakerseiling med til tider mye skjæring og uten jibbing. Bra vind førte båtene raskt over til Bollan. Kanskje for raskt for noen som fikk det hektisk med spinnakernedtaking før merkerunding.

 

Kryssen tilbake til Fjærestua var skarp. Like etter runding var vinden nordvestlig og båtene så ut til å stå opp til Fjærestua. Midtfjords dreide vinden mer nordlig og det var trolig alle som måtte legge inn noen slag her. Det som trolig lønte seg på denne kryssen var å spare høyde i banken på første del av legget, og ta ut dette beløpet i form av færre slag når vinden etter hvert headet. Båtene som valgte denne strategien fikk også utbetalt renter på innskuddet i form av mer trøkk i vinden vest for layline. Var det nøysomhet som var den taktiske nøkkelen til seier utenfor Nøisomhed i går?

 

Runde to skulle som seilingsbestemmelsene dikterer seiles uten offsetmerket ved Retiro. På nordvest vind, som i går, hadde dette vært bedre. For å forenkle systemet har vi foreløpig valgt offsetmerke kun ved start. Den andre lensen ble derfor skarpere enn den første, men det virket som de aller fleste seilte med spinnaker også på dette legget. Siste kryss var ganske lik den første. Målgang fra vest mot øst førte nok til noen flere slag for enkelte båter.

 

Vi takker Numero Uno for arrangørrollen og Terje Melsæter for bilder fra land. Se denne linken for flere flotte bilder fra Terje!

 

Regattakomiteen er svært fornøyd med årets første arrangement! Bra vind, bra seiling, sporty innstilling etter regattaen til de som startet for tidlig, bra stemning på brygga akkompagnert av subdunking fra russen - og sol! Eneste som manglet var noen grader ekstra på termometeret, men det ordner seg til V2, 7. mai. Da har jeg bursdag og akter å vinne!

 

For regattakomiteen,

Geir Oterhals 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening