Romsdalsfjorden Rundt – Flust av utfordinger og mye "Black Love".

Romsdalsfjorden Rundt – Flust av utfordinger og mye "Black Love".

11. May 2014
Regatta
12 båter stilte til start og fullførte Romsdalsfjorden Rundt. Som alltid, var det flust av vindmessige utfordringer underveis med mye ”Black Love”. Beneteau 25éne Nini Roll og Sixpack matchet tett helt til oppløpet. Der lå de side som side for spinnaker. Ved møtet av en rosse midt i mot, valgte Sixpack å forsøke seg på kiting. Nini Roll valgte tradisjonell seilføring og sikret seieren i klasse 1 og overall! Lurie avgjorde klasse 2 til sin fordel ved Tautra. Et sporvalg sør for Oter´n avgjorde det slaget.

Det var meldt SV, dreiende NV i løpet av dagen. Før start observert regattakomiteen vindstille i Julsundet. Det ble derfor besluttet å bytte litt om på merkene på løp 3. Ut med Kua og inn med Flua (Fjærestua, Stabbeflua, Gjermundnesholman, Mekflua, Fjærestua). I etterpåklokskapens lys skulle det vise seg at inn med Kua og ute med Flua hadde blitt perfekt:-( Starten gikk fra Fjærestua i en absolutt akseptabel vestlig trekk.  Den var sterkest ved Moldesiden, og alle båtene sneik seg langs land frem til Fjord1 anlegget. Derfra virket det som de som krysset fjorden mot Moldeholmen opparbeidet seg et forsprang. Båtene var ganske fordelt etter rating på dette punktet i løpet, men Beneteauene yppet seg mot de antatt raskere båtene allerede her.

 

Formannen seilte Romsdalsfjorden Rundt Single Handed (alene) med båten Juego. Han valgte å seile ut Jektesundet etter start. Et spennende valg som dessverre ikke gav uttelling.

 

Etter Seilet valgte noen båter å fortsette langs Moldesiden forholdsvis tett mot strekningen Bjørset – Djupdalen.  Arius, Oter´n, Lurie og Øse var blant disse. De andre gikk mer direkte mot Stabbeflua via Mekflua. Den siste gruppen avanserte raskest, men stoppet opp et stykke etter Mekflua. Furia III overtok ledelsen av feltet fra Jyplingen. Etter at Jyplingen fikk tent opp røkelsen av typen ”Black Love” fikk de etter hvert kontroll på hvor den lille trekken kom fra og slo seg mot Julsundet og opp i tet igjen. Den andre gruppa av båter med Lurie, Oter´n og Arius avanserte voldsom langs Moldesiden og så på et tidspunkt ut til å kunne passere båtene i front.

 

Etter hvert kom redningen i form av Nordavind fra Julsundet. Denne brer seg i vifteform ut i Romsdalsfjorden. Å komme inn i dette systemet er ofte utfordrende! Mye turbulens og mye damstille. Størst utfordring virket det å bli for båtene som fulgte Moldelandet. Når de fremste båtene kom seg inn i vifta viste det seg at Chili Peppers har fått fjernet isen i rubben og dro fra søsterskipet Jyplingen og opp i tet.

 

Endelig grei skuring frem til Stabbeflua tenkte nok mange! Men, nei. Ved Stabbeflua skulle det vise seg å være vestavind. Det ble derfor en ny utfordring å komme seg ut av vifta og over i vestavinden på raskest mulig måte. Etter nok en pinne røkelse og i en kraftig ”Black Love” eufori, svevet Jyplingen først ut i vestavinden. Furia og Jyplingen valgte et 100 meter sørligere krysningspunkt enn Chili Peppers som dessverre tapte mye her. For båtene i klasse 2 var situasjonen også ganske lik. Lurie valte et spor noen meter sør for Oter´n. Oter´n ble liggende og Lurie stakk! Feltet med de minste båtene var nå ganske samlet da Mistress også avanserte kraftig opp. Øse var vel den båten som gjorde det dristigste valget her ved å gå helt inn mot Tautra. De tjente stort på dette!

 

Vestavindsseilingen rundt Stabbeflua var flott men forbigående. Man måtte inn i Julsundvifta igjen. Mer ”Black Love”. Noen valgte å krysse sør i fjorden, andre nord. De som krysset nord fikk tidligere sjansen til å sette spinnaker mot Gjermundnes. Det var tøft å bære spinnaker rundt Furneset, men etter Furneset plattet det mot Gjermundnes. Dette ble et kanonlegg for Ninja som fikk satt sin asymmetriske spinnaker og parkerte Platuene! I Platuduellen passerte Sixpack Nini Roll på dette legget, før Nini Roll igjen tok over ledelsen ved runding holmen.

 

Kryssen til Mekflua var av ypperste kvalitet. Ca 6 m/s, stabil på retning og krydret med sol! Rett og slett et hvilelegg uten overhengende sannsynlighet for å seile seg inn i livsfarlige vindhull.

 

Oppløpet fra Mekflua til Fjærestua var uproblematisk for de første båtene. Grei vind fra vest. Etter hvert dabbet vinden noe av og noen fikk igjen føling med vindstille. Uten ”Black Love” kan det være en utfordring. Lurie hadde mindre vind enn de første båtene på slutten, men det holdt til en førsteplass i klasse 2. Gratulerer! I klasse 1 sørget Beneteauene for kjempeunderholdning for publikum på bølgedemperen og trolig også for publikum i Moldelia. Den båten som var nærmest å matche Beneteauene var Ninja. De seilte et fantastisk løp og endte opp på tredjeplass i klasse 1.

 

Det å passere byen både på tur ut og inn fjorden fungerte bra, og vi håper denne vrien kan bidra til å vise MS enda bedre frem  i bybildet. Flott var det i alle fall å se Juego stevne inn fjorden i solnedgangen seint i går kveld. Se Terje Melsæters bilde her. Fantastisk innsats og stayerevne av Geir Berg Oshaug. Gratulerer til han og til alle andre som fullførte Romsdalsfjorden Rundt!

 

I vinnerbåten overall, Nini Roll, seilte Kari Bachmann, Cecilie Wold, Elin Gjerde og Bounty Selman.  Gratulerer med seieren!

 

I vinnerbåten i klasse 2 seilte Ole Arnfinn Ellingsgård, Bertil Kolberg, Normann Misund og Vidar Molt. Gratulerer med seieren!

 

Stor stemning og strålende vær på premieutdeling på  bryggekanten på Seilet . I tillegg til ordinær premiering hadde regattakomiteen også to andre priser:

- Stayerprisen gikk til Geir Berg Oshaug i form av en pose Seigmenn. Sjokoladen Smil - "Skapt for å deles" ble også delt ut til Oshaug for å stimulere han til å øke rekrutteringen av seilere. Kanskje ser vi flere seilere i Juego etterhvert! 

- Drageprisen gikk til Sixpack som utøvede nyskapende seilføring i form av kiting på oppløpet. "Drageløperen" av Khaled Hosseini ble utdelt til skipper Are Haslund. 

 

Vi takker Kjell Fostervoll som tok på seg ansvaret som regattasjef! Flott gjennomført!

Trykk her for noen bilder

Vi setter pris på om andre har bilder  som de vil dele, send til mkirkeland@hotmail.com for å få de publisert på hjemmesiden.

 

Resultater:

Overall

Klasser


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mai 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1234
  • Fjærestua utleid
5
67891011
  • Fjærestua utleid
12
13141516171819
202122232425
  • Seilerhytta utleid
26
272829
  • Seilerhytta utleid
3031

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening