"Når Julsundet e ilt, e havet stilt!" Fra Champagneseilas til tåkesurf på Gossen rundt

"Når Julsundet e ilt, e havet stilt!" Fra Champagneseilas til tåkesurf på Gossen rundt

30. May 2014
Regatta
Et eldgammelt visdomsord fra Gossen sier at "Når Julsundet e ilt, e havet stilt!". I går var det en stille seilas rundt ytre deler av Gossen, mens Julsundet til tider var ilt! Havtåka kom etterhvert sigende med et bra vindtrøkk i front. Denne vindbølgen surfet båtene på helt hjem til Seilerhytta! Oter´n med Mats og Terje Kirkeland vant suverent overall! Nini Roll vant klasse 1.

Gossen rundt hadde i år ny innpakning. Start fra Nerbøvågen, seiling i retning mot klokka til vi møtte Julsundet igjen og målgang ved Seilerhytta. Et opplegg basert på regattakomiteens erfaring med at den beste seilinga på Gossen rundt ofte er hjemveien inn Julsundet. Regattasjef Kjell Fostervoll hadde muligheter til å avkorte løpet ved flere merker underveis, men valgte å sende båtene helt hjem. Det ble en ubetinget suksess!

Den første timen av regattaen var vinden dessverre innstilt på random. Hovedsakelig vestlig vind i rykk og napp frem til Hogsneset. Restart på restart. Etter Hogsneset ble det en mer stabil vind på opp mot 7 ms fra vest. Jyplingen forsøkte seg med et langt babordhalsers legg ut Buadjupet. Motstrøm og dårligere vind enn for de som slo tidligere og seilte nærmere Gossen førte til at dette ble et dårlig valg. Øse og Hugnad hadde derfor god kontakt med båten med høyest rating helt til Sessholmen. Den vestlige vinden ble svakere, men vedvarte rundt hele Gossen. Jyplingen som lå først i feltet hadde trøkk hele veien, mens de som kom bak sleit med lite vind ved Rindarøya. Her var seilerne nærmest storhavet, men havet var stilt.

Ved runding Matløysa hadde Jyplingen en ledelse på ca 30 minutter på neste båt, som var Hugnad med Svein Haukebø som rormann. Etter dette fulgte båtene forholdsvis tett. Inn mot Kjerringholmen (SB) som var neste merke, valgte Hugnad en kurs sør i fjorden, men fikk lite vind og tapte en del på dette. De som gikk en mer direkte kurs mot Kjerringholmen kom bedre ut av det. Siste delen inn mot Kjerringholmen begynte vinden gradvis å bygge seg opp.

Kald havluft med tåke presset på bakfra og hadde det travelt med å erstatte varm stigende luft inne i Romsdalsfjella. Inn trakta i Julsundet ble det derfor ilt! Eller så ilt var det vel ikke. Det er vel slike forhold vi egentlig har drømt om hver onsdag? Frisk vind, sol, shorts og for Jyplingens del, spinnakerseiling i jevnt over 12-13 knop helt til Hjertøytangen. Ikke ille!

De neste merkene var Mekflua BB og Orholmen SB. Det åpnet opp for å seile inn sundet nord for Hjertøya, direkte til Seilerhytta. 8 av 9 båter valgte dette sundet.

Oter´n og Lurie seilte som vanlig svært bra og mestret alle de forholdene Gossen og Julsundet kunne by på, og kom på første og andreplass overall! På tredjeplass overall og på førsteplass i klasse 1 kom Nini Roll med Jyplingen ett minutt bak. 

Premieutdelingen ble foretatt på Seilerhytta etter endt regatta, der Astrid og Bjørn hadde fyrt opp grillen. Det ble en trivelig avslutning med en samling av seilere rike på opplevelser, sol og vind! 

Takk til regattasjef Kjell Fostervoll som igjen stilte opp og lagde en fantastisk regatta for Moldeseilerne! Takk til Astrid og Bjørn på Seilerhytta og takk til Ole Arnfinn for råmelkspuddingen!

Her er link til resultater:

- Overall

- Klasser

Bilder kan du ser HER.

Har du bilder fra Gossen rundt som du vil dele på hjemmesiden til Molde Seilforening, send inn til : mkirkeland@hotmail.com

Gå gjerne inn på Facebook og se mer fra regattaen. 

Se også Oter´ns facebookside


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening