Katta og Oter'n beit fra seg på V9

Katta og Oter'n beit fra seg på V9

26. Jun 2014
Regatta
Katamaranen viste konkurrentene ryggen, og vant de to baneseilasene overall! Oter’n viste de andre i klasse 2 og 1 ryggen på korrigert tid og vant overall i kjølbåtklassen. Uvanlig jevne og bra forhold, flott lagte baner, 13 båter og påfølgende havnekafe skapte en perfekt ramme rundt V9!

Det ble gjennomført 2 race på baner med start nordvest av Bollan med toppmerke ved vestre småbåthavnmolo (race 1) og ved Retiro (race 2). Race 1 ble seilt to runder, race 2 ble seilt en runde. Vinden kom fra N-NØ, var noe ustabil på styrke mellom ca 3 – 9 ms, men rossene virket totalt sett å fordele seg over hele banen.

 

Race 1: Starten hadde favorisert styrbord ende av startlinja. Her var det mange som ønsket å benytte seg av kortere vei til toppmerket, mulighet for styrbord halser, og retten på sin side ut fra start. Dette førte naturlig nok til at det ble ganske trangt ved styrbord startmerke. Katamaranen og Jyplingen kom først ut fra start.

Jyplingen var nok litt ør etter den gode starten og bommet på kryssvinkelen ut fra start. Vips var fordelen spist opp av konkurrentene bakfra. De fleste valgte å holde seg på styrbord banehalvdel. En fin og utfordrende kryss med til tider bra trøkk.

 

Ved runding toppmerket var det en forskjell på båtenes taktiske avgjørelser. Til vanlig vil det lønne seg å få klargjort spinnaker på et siste styrbordhalserlegg inn mot bøya, og få startet spinnakerheising like før bøya. På race 1 var derimot banen noe skjev, og gaten kunne nås uten jibbing. Denne strategien krevde imidlertid at spinnakeren måtte komme opp raskt, og at den måtte jibbes så raskt som mulig. Noen valgte derimot å jibbe rundt toppmerket, og å heise spinnaker så raskt som mulig etter jibben. Hva som lønte seg her er nok helt avhengig av hvor raskt manøvrene gikk.

 

Ved inngangen til gaten ble det tett mellom to båter, og dette endte dessverre i en kollisjon. Heldigvis ble det kun materielle skader. Skyldspørsmålet ble etter regattaen avklart mellom de to båtene. Det oppfordres til at hendelsesforløpet blir rekonstruert på best mulig måte, at forløpet blir sett opp mot Kappseilingsreglene og at dere på den måten kan lære av hendelsen.    

 

Neste runde var mer som en kopi av den første. Katamaranen seilte inn til en korrigert tid på 32:03, Jyplingen på andre på 35:56, Oter’n på tredje på 36:05.

 

Race 2 hadde de samme utfordringene som race 1. Toppmerket ble flyttet til Retiro. Det gav en bedre bane med skikkelig lens. Kun en runde førte til at det ble lite spredning i feltet og tett på resultatlisten. Katamaranen gjennomførte på 23:52, Otern på 24:21 og Blue Moon på 24:26.

 

Sammenlagtresultatene viser at vi for å kåre en verdig vinner nok kunne nøyd oss med en regatta. Rekkefølgen på båtene var nokså uendret, men i de rådende forholdene var det ingen grunn til å avslutte seilingen for tidlig. 

 

Regattakomiteen oppfordrer alle båter til å ta sin straff uoppfordret ved innlysende feil som for eksempel merkeberøringer. Vi har ikke dommerbåter, og er avhengige av god sportsånd som i Kappseilingsreglene blir referert til som et ”Basic Principle. Se også Kappseilingsregel 2.

 

Regattakomiteen takker så mye til Kjell Fostervoll som igjen tok på seg startansvar, og gjennomførte en fantastisk regattakveld! Takker også til Havnekafeen! Vi håper også at de involverte i kollisjonen ikke blir skremt av hendelsen og stiller med friskt mot og nylappet båt på V10. Kollisjoner skal ikke skje, men skjer dessverre jevnlig. Vi kan vel egentlig si ”velkommen i klubben”!

 

Det ble oppfordret til tracking av V9 via appen RaceQS. 4 båter fikk gjennomført tracking. Flere rapporterte om at trackingen ikke startet av seg selv når tidspunktet for start var forhåndsdefinert. Det oppfordres derfor neste gang til å starte appen manuelt. Vi i Jyplingen glemte å legge telefonen plant i båten og det gir feil helning på båten i trackingen. Det er noen utfordringer ifht å definere banen ved to regattaer, men dette vil det i trackingfila bli forsøkt ryddet opp i etter hvert. Vi er takknemlig om også andre setter seg inn i dette programmet og eventuelt kan være med på å drifte denne trakingtjenesten. Ta kontakt med regattakomiteen!

 

Her er link til tracking av Race 1.

Her er link til tracking av Race 2

 

Resultater finner du her

 

MS på facebook

 

Se også Oter'ns blogg på facebook

Hilsen,

Regattakomiteen v/ Geir Oterhals


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening