16 båter på onsdagsregatta!

16 båter på onsdagsregatta!

27. Aug 2014
Regatta
Kjempeforhold med nordavind sol og 16 båter. Flott med mange båter og spesielt flott med de to nye båtene "Seilfryd" og "Tone". Det ble seilt på et løp til Hyseskjærsgrunna - Lubbenes - Bollan. Rom seiling ca 90 grader på vinden til Hyseskjæret med en lens kryss bane til Bollan etterpå. Nini Roll vant klasse 1 og overall. Oter´n vant klasse 2.

Den første delen av regattaen til Hyseskjæret var enkel båthåndteringsmessig, men vind som skiftet både i retning og styrke krevde årvåken trim av for- og storseil. Det kunne se ut som om båtene fordelte seg noenlunde etter rating i løpet av denne runden.

 

Etter babord runding av ytre startmerke på Lubbenes ble det mer utfordringer båthåndteringsmessig. Spinnakerseiling til Bollan og kryss til Lubbenes.

 

Vinden virket ganske lik over hele banen. Det kan kanskje være mulig å se noen forskjeller på trackingen:

Tracking ser du her.

Nini Roll gjorde en kjempebra regatta og vant klasse 1 og overall. Oter´n var suveren i klasse 2! Gratulerer til vinnerne! Vi gratulerer også til debutantene!

Mannskapet på båten Tone med Anne Aakhus som rormann og Even Simensen som storseiltrimmer og spinnakerskjøter var svært fornøyde med å debutere på regattabanen! De debuterte likegodt også med spinnakerseiling i deres første regatta! Gratulerer med bra innsats!

Cecilie Wold er ikke ukjent med regattaseiling. Etter å ha vært ganske fast inventar på NiniRoll debuterte stilte hun nå med sin egen båt Seilfryd, en Havsfidra 20. Den minste båten i feltet og med en rating på 0,733 kom de i mål et stykke bak de andre. På utregnet tid var det likevel ikke mye som skilte opp til neste på resultatlisten.

 

Cumla stilte i sin første regatta i år. Nytt av året var bytte av skipper fra far til sønn Larsen, fra Henry til John Einar.

 

Det skal bli spennende å følge disse nye båtene og rormennene fremover!

Vi ønsker alle vel møtt på H5! Kan vi greie å mønstre 20 båter?

 

Resultater: Klasser og overall

Bildet viser en scene fra Anne Aakvik og Simen Evensens første spinnakerlegg! 

Link til Oter´n sailings beskrivelse av H4


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mai 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1234
  • Fjærestua utleid
5
67891011
  • Fjærestua utleid
12
13141516171819
202122232425
  • Seilerhytta utleid
26
272829
  • Seilerhytta utleid
3031

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening