H6 - Ban(n)eseilas med kjempeforhold!

H6 - Ban(n)eseilas med kjempeforhold!

11. Sep 2014
Regatta
Baneseilas i drømmeforhold. Stabil nordavind i opp til 5 m/s muliggjorde to pølsebaneregattaer på H6. Ikke så dumt med sol og sommertemperatur heller! Tette starter og mye båthåndtering førte til mange spennende dueller. Se link til video fra ban(n)eseilas start 2.

Ole Arnfinn Ellingsgård og Rolf Magerøy la ut en perfekt pølsebane med start N for Torhus på Bolsøya og toppmerke S for den vestlige enden av flyplassen. Meget bra plassering i forhold til vindretningen førte til en fin kryss og lens med jibbing.

 

De fleste båtene valgte å holde seg til den østlige banehalvdelen. På kryssen virket vinden kraftigere her og det gjør det jo også lettere å komme inn for styrbord mot toppmerket. En har da både retten på sin side, og får tid til å gjøre klart til spinnakerheising i god tid før runding. Etter runding toppmerket viste det seg viktig å komme seg over på den østlige banehalvdelen. Det lurte noen lumske vindhull på en vestlige delen.  

 

Jyplingen har hatt beskjedne plasseringer tidligere i høstserien. I går viste de at de både har utstyr og ferdigheter til baneseiling og var suverene i klassen og overall i den første regattaen. Det endte også med seier i den andre regattaen. Gratulerer! I klasse 1 seilte også Jolly Yacht jevnt bra og endte opp på andreplass.

 

I klasse 2 ble det en jevn duell mellom Furia II og Oter'n. Furia II vant første regatta med 20 sekunder foran Oter'n. I andre regatta var Oter'n ltt over minuttet foran Furia II. Det gir lik poengsum, men Oter'n dømmes foran på bedre plassering i siste regatta. Mistress kom på tredjeplass i klasse 2.

Her kan dere se video fra starten av den andre ban(n)eseilasen tatt fra Jyplingen. Furia II har et iskaldt beregnet slag, Oter'n og Sixpack kommer seg perfekt ut fra start og noen sverger sin uenighet om andres kursvalg. Noe opphetet stemning under start, men det hører med i seiling på dette nivået:-) 

 

Vi takker Ole Arnfinn og Rolf for et kjempearrangmenet og vi takker Kjell for vaffel og kaffe på Havnekafeen etterpå. 

 

Her er link til tracking

 

Her er link til resulater 

Her er link til Oter'n


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
 • onsdagskafe
 • Fjærestua utleid
78910
1112
 • Fjærestua møte storbåt
13
 • onsdagskafe
141516
 • jollesamling Fjærestua
17
 • jollesamling Fjærestua
18192021
 • Norge om babord: Magne Klann
2223
 • Årsfest i Molde Seilforening
24
 • Årsfest i Molde Seilforening
2526
 • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening