H7: Vinden ble grei den! Sixpack suverent i tet

H7: Vinden ble grei den! Sixpack suverent i tet

17. Sep 2014
Regatta
Bane 4 til Bollan x 2 (avkorting etter 1 runde) i en tilstrekkelig flau vind. Sixpack og Furia II seilte bra fra start til mål og vant sine klasser med god margin. Seilfoto: Terje Melsæter

Starten ble foretatt i lens i retning mot offsetmerket. Startflaggene var noe vanskelige å se mot steinmoloen, og detet fintet ut noen av båtene. Nini Roll hadde alt på stell og fikk en kjempestart. Båtene som valgte å gå litt sør for rhumbline til offsetmerket så ut til å tjene på det. Ved runding merket var Sixpack og Jyplingen først. Etter disse fulgte båtene tett. 

Neste legg mot Bollan bød på skarp skjæring. De fleste greide å stå for spinnaker, mens noen få måtte ned med spinnakeren i alle fall deler av legget. Inn mot runding Bollan ble vinden sedvanlig svakere, men det virket som alle hadde tilstrekkelig med vind til å lure seg rundt. Jyplingen gikk ut først på dette legget og kurset mot ytre startbøye som var neste rundingsmerke. Det ble forsøkt ulike spor, over eller under rhumbline, men det var vanslkelig å se hva som lønte seg. Selv om det var en del blanke felt på fjorden, så virket det som det var ganske jevn vind. Det er mulig at trackingen kan vise noe annet.

 

Se tracking av H7 her. 

 

Før runding kom avkortingsignalet for Jyplingen, som da valgte å fulføre løpet ved å utføre målgangen i samme retning som løpet (4x2) definerte med babord runding av ytre startbøye. Dette ble Jyplingen alene om. De andre båtene seilte inn fra vest mot øst. Hva som er riktig målgang ble konstruktivt diskutert på Havnekafeen etterpå. Mer om dette for spesielt interesserte nederst. 

Sixpack og Furia II hadde meget godt heng på Jyplingen og de seilte inn til seier i sine klasser, og Sixpack vant også overall. Gratulerer til Sixpack med deres første overall seier på onsdagsregatta! Andreplassene gikk til Håp i klasse 2 og Jyplingen i klasse 1.

Regattakomiteen takker Kjell for nok en start på onsdagsregatta. Denne gangen med ekstra utfordringer siden regattakomiteen hadde dårlig orden i sysakene etter helgas regatta. Dette beklager vi på det sterkeste! Takk også til Cato som åpnet Havnekafeen til oss i dag også! Utvilsomt Moldes beste seilkafe!

Resultater klasser her

Resultater overall her

På havnekafeen ønsket vi å ta opp til diskusjon hva som er riktig målgang. For de aller leste regattaer og løp er det nok mest naturlig med den målgangen som Jyplingen valgte ved å fullføre oppsatt løp. Det er likevel meget forståelig at det blir tvil om målgangen siden onsdagsregattaer har noen spesifiseringer i seilingsbestemmelsene som kan xskape forvirring. I seilingsbestemmelsene for onsdagsregatta er det også spesifisert at det ved kombinasjon av løp der Bollan er siste merke skal seiles i mål i retning fra vest til øst. Her skal regattakomiteen gå gjennom seilingsbestemmelsene og spesifisere målgang ved avkorting. Dette legger vi ut en sak om senere.

 

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Mai 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1234
  • Fjærestua utleid
5
67891011
  • Fjærestua utleid
12
13141516171819
202122232425
  • Seilerhytta utleid
26
272829
  • Seilerhytta utleid
3031

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening