15 båter startet og fullførte V2!

15 båter startet og fullførte V2!

8. May 2015
Regatta
Vårens andre onsdagsregatta ble seilt i lett vind fra varierende vestlig retning. 15 båter startet og seilte en utfordrende lettvindsseilas til Brannstasjonen og tilbake. Usikkerhet rundt retnign for målgang har gjort resultatene usikre helt frem til nå, men under finner du resultatlista!

Startansvarlig Jolly Yacht med Thomas Hjertø hadde lagt opp til et løp til Grønningan. I løpet av startprosedyren for første start endret vinden seg og startprosedyren ble helt korrekt utsatt. Nytt løp ble valgt til Brannstasjonen. 

 

I startpulje 1 var det Juego som kom best ut langt nord (i le) på linja. I start 2 var JYplingen tidligst ute i lo, men Furia III avanserte voldsomt mer i le på linja. 

 

Pulje 2 tok igjen pulje 1 forholdsvis tidlig, noe som kan tyde på litt svakere vind etter start for pulje 1. Jyplingen rundet først ved Brannstasjonen, etter å ha nøye speidet for å finne ut hvilke av en hel mengde røde bøyer som var rundingsmerke. Det er den uten fortøyningsfeste på toppen. Regattakomiteen kommer enten til å flytte eller merke bøyen bedre.

 Det ble et fint spinnakerlegg mot mål som for de fleste inkluderte en jibb inn mot mål.

Målgangen ble av 8 båter foretatt i retning fra siste merket, mens de 7 andre rundet ihht seilingsbestemmelsene fra Ø mot V. Startansvarlig valgte å protestere på de 8 båtene som ikke rundet ihht seilingsbestemmelsene. Protesten er nå trukket tilbake. Mer om denne saken lenger ned: Det ble derfor ikke lest opp resultat på Havnekafeen på onsdag. Det var svært bra opmøte og på tross av protest svært god stemnning på Havnekafeen!

Jyplingen vant klasse U, Furia II vant klasse A, Jolly vant klasse B og Nagelfare klasse F.

 Resultater 

- Klasser

- Overall

 

Mer om protesten:

8 båter seilte i mål i retning fra siste merke. 7 båter seilte i mål fra Ø mot V ihht seilingsbestemmelsene. Alle båtene ble tatt i mål med lydsignal. Startansvarlig på V2 protesterte etter regattaen på de 8 båtene som hadde gått i mål i retning fra siste merke. Protesten ble sendt til protestkomite v/Egil Wold. Startansvarlig valgte etter rådføring med protestkomiteen å trekke protesten, og begrunnet det slik:
 

Onsdagsregatta 06.05.15 - Referer til protest mot nedenfor båter for brudd på KSR 28.2.a ( ikke fullført løp.) samt seilingsbestemmelsenes krav om at ”sørlige startmerke ved Fjærestua skal rundes om babord”

 

1.       Jyplingen

2.       Furia II

3.       Furia III

4.       Lurie

5.       Jolly Yacht

6.       Ninja

7.       Nini Roll

8.       Nagelfare

9.       Six pack

 

 

Har konferert med Egil Wold, og han mener protest bør trekkes ut ifra to  hensyn:

 

1. Båter som går i mål i retning fra siste merke har oppfylt kravet om å fullføre løpet. Selv om løpet er avkortet.

2. Regattaansvarlig ga lyssignal til alle båter ved ”målplassering”, uavhengig av hvilken retning de krysset mållinjen. Dette har nok sådd tvil hos seilerne. I fravær av lydsignal hadde muligens første båt ha oppdaget sin feil og rettet den opp. Likledes, ville de neste båtene mest sannsylig ha innsett hva som var riktig målgang.

 

Så med dette trekkes protest mot følgende 9 båtene.

 

Mvh

Thomas Hjertø

 
Alle båter får derfor gyldig resultat i V2. Elapsed time er regnet ut fra når båtene passerte mållinjen eller en forlengelse av denne. Startansvarlig noterte begge tidene ved målgang. 
 
Regattakomiteen har startet arbeidet med å vurdere endring i seilingsbestemmelsene for onsdagsregatta ifht  beskrivelse av målgång ved avkorting. Følg med på om det blir publisert endringer innen tirsdag 12.5 kl 20 (ihht punkt 2 i seilingsbestemmelser for onsdagsregatta).
 
Regattakomiteen vil takke starter som gjorde en veldig bra jobb med gjennomføringen av V2, som protesterte slik at vi fikk en nøytral vurdering av usikkerhet rundt målgang ved avkorting og som skrev en begrunnelse for hvorfor protesten ble trukket. Takk også til Egil Wold som vurderte protesten. Dette lærer både seilerne og regattakomiteen av!
 
Mvh,
Regattakomiteen

 

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening