V4: Håp for fremtiden!

V4: Håp for fremtiden!

20. May 2015
Regatta
Vestavinden slo til og varte gjennom hele regattaen! Jolly og Arius var begge operative etter sammenstøtet på V3! Det var 15 deltakende båter! Håp stilte med 3 unge seilere om bord! Det er Håp for fremtiden!

Børre Grønningsæter og Thor Due hadde startansvar. De valgte et perfekt vestavindsløp fra Fjærestua - Hyseskjæret - Fjærestua - Bollan - Fjærestua. Vinden var dominerende vestlig, men med passe utfordrende vindskift i retning som skapte noen taktiske utfordringer. 

I klasse A kom Furia II best ut i starten (se bilder på Facebook fra starten). De holdt unna på rating hele løpet og stakk av med seieren i klassen, et halvt minutt foran Lurie og halvannet foran Fortuna. I tillegg til en god start mente Furia II rormann Vidar Skaar at de tjente godt på en voldsom lifter like nord for Brentøya. 

I klasse B var Jolly tilbake med seier etter uhellet sist regatta. Arius kom på andreplass med en BCE på 2:38. Øse kom på tredje. 

I klasse U var Jyplingen først ut i starten og må trolig ha dratt i fra gjennom hele løpet og hadde en BCE på Nini Roll på andreplass i klassen på 5:54. Med en 5 m/s var nok føret mer i favør Farr30 enn Beneteau 25. Jyplingen sikret også overallseieren foran Furia II og Jolly Yacht. 

 

Lensen fra Hyseskjæret var nok ganske plankekjøring med stort sett en jibb og det var trolig ikke så mye å hente her som på kryssen. Ved runding Fjærestua var det nok noen som var forutseende nok til å ta ned spinnakeren på styrbord side slik at den var klar til heising igjen etter Bollan. 

 

Kryssen til Bollan var skarp, men Jyplingen greide dette legget uten slag. Vil tro det også var flere som greide dette, men svært mange måtte ha et par slag for å stå opp. Lensen fra Bollan var skarp og fin med noen antydninger til broacher på BLF (forklaring på forespørsel reg komiteen) båtene.

Kort oppsummert var dette en meget oppegående kveld på fjorden! Gode stabile forhold, mange båter og ikke minst en lavere gjennomsnittsalder! Flere båter har også tidligere hatt med seilere fra ungdomsgruppa. Dette viser at det er Håp for fremtiden til storbåtseiling i Molde! Det er flere fra ungdomsgruppa som ønsker å være med på onsdagsregatta. Ta kontakt med Morten Devold om du ønsker å ha med noen!

 

Resultater:

Klasser

Overall

 

 


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Juni 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1
 • Fjærestua utleid
2
345
 • Fjærestua utleid
6
 • Fjærestua utleid
78
 • Fjærestua utleid
9
101112
 • Fjærestua utleid 8.00-18.00
1314
 • Fjærestua utleid
15
 • Fjærestua utleid
16
171819
 • Fjærestua utleid
2021
 • Fjærestua utleid
22
 • Seilerhytta utleid
23
242526272829
 • Fjærestua utleid
30

Diskusjonsforum

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening