Håp og Jyplingen vant Spectra Marine Molde Doublehanded

Håp og Jyplingen vant Spectra Marine Molde Doublehanded

13. Sep 2015
Regatta
10 båter stilte i sesongens fineste distanseregatta! Sol, høy temperatur og ikke minst en stabil og bra østlig vind. Mange var nok fornøyde med at det valgte løpet ikke inneholdt de største prøvelsene på båthåndtering. Få jibber og slag gjorde nok dette til en meget trivelig dag på fjorden selv med få hender om bord!

Det ble seilt en runde fra Seilet - Mekgrunna - Gjermundnesholman - Jektesundet - Seilet. Det var meldt en dreining av vinden mot S i løpet av dagen og det medførte nok at dette løpet ble valgt. Den dreiningen kom ikke.

 

I bildegalleriet kommer det tydelig frem at Jyplingen fikk en meget bra start. Den ledelsen ble imidlertid oppspist etter en noe utsatt spinnakersetting. Håp og Nini Roll startet også bra, satte spinnaker raskere og var etterhvert på linje med Jyplingen. Noen båter gikk også mere langs land på N siden. Den eneste duellen mellom like båter på denne regattaen var mellom Ninja og Kikken. Ninja deltar på det meste av regattaer, mens Kikken har deltatt på få regattaer i det siste. Ville det være mulig for Kikken å slå topptrente Ninja på ren rutine?

 

Jyplingen rundet Mekgrunna like før Nini Roll og Håp. Kikken rundet like før Ninja. Oter´n hadde også et gledelig comeback og hadde gått heng på feltet. 

Kikken var eneste båt som forsøkte seg med gennaker mot Gjermundnes. Det ble derimot for mye tap av høyde og Ninja seilte forbi i lo. Den plasseringen ifht Kikken beholdt de helt til mål.  

Fra Gjermundnes til Jektesundet ble det også en slør, men for skarp til spinnaker. Etter Jektesundet ble det en fin spinnakerseiling mot mål. 

Vi gratulerer Jyplingen og Håp med nye seire!

Beklageligvis ble det ikke opplyst om klasseinndeling før start. Regattasjef Børre Grønningsæter besluttet at sedvanlige kriterier for klasseinndeling på distanseregattaer skulle gjelde. Skjønnsmessig vurdering basert på ca likt antall båter i hver klasse og så liten spredning i rating som mulig. Skillet ble satt på 0,9 i rating som medførte 5 båter i hver klasse og en spredning i rating på under 10 % i hver klasse som er anbefalt av NORrating

Resultater


Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Februar 2019»

ManTirOnsTorFreLørSøn
123
456
  • onsdagskafe
  • Fjærestua utleid
78910
1112
  • Fjærestua møte storbåt
13
  • onsdagskafe
141516
  • jollesamling Fjærestua
17
  • jollesamling Fjærestua
18192021
  • Norge om babord: Magne Klann
2223
  • Årsfest i Molde Seilforening
24
  • Årsfest i Molde Seilforening
2526
  • Fjærestua utleid 15.00-20.00
2728

onsdagskafe 6 Februar

onsdagskafe 13 Februar

jollesamling Fjærestua 16 Februar til 17 Februar

Årsfest i Molde Seilforening 23 Februar til 24 Februar

Facebook

Laster inn siste nytt

@moldeseilforening