V7 - Nok en herlig kveld på fjorden

15. Jun 2017

Mild vind, mild temp. og mild sol bidro til at V7 kunne føye seg inn i rekken av flotte seilaser i årets vårserie.

Det ser ut til at deltakerantallet har stabilisert seg på ca 8 båter, så også i dag.

Det blåste en sørøstlig trekk på rundt 2 m/s når det nærmet seg start. «Rasken» hadde startansvar og valgte Løp nr. 6, Årøgrunna - et fint løp for dagens forhold. De fleste valgte utfra vindforhold/toppmerke  å starte ved lo merke, altså godt ut i fjorden. Derfra gikk de styrbord østover, retning land mot flyplassen. Noen valgte å slå babord tidlig og gå mer sørover/midtfjords og  Arius utforsket om det var mer trøkk enda lenger sør mot holmene. Nå dreide vinden dreide nokså fort etter start mer østlig og det viste seg at det beste vindtrykket kom langs land bortover Kviltorp/Legrovika. Båtene som gikk der, med «Nini Roll» i front, gikk fortere enn båtene lenger midt og sør i fjorden og fikk etter hvert en fin babordhalse opp mot rundingsmerket som ligger nokså langt mot syd/Bolsøya. «Nini R» rundet dermed et lite hav foran alle andre, «Furia 3» fulgte som nestemann. I klasse A rundet «Mistress» først. Det ble en nokså grei lens ned igjen, men det lønte seg nok å lete litt etter vindtrykket som varierte litt rundt på banen. Nå kunne det se litt dødt ut inn mot fastlandet, men vinden kom og gikk litt, de fleste båtene seilte for dybde og holdt stø kurs mot mål. «Nini R» var først og vant klasse U og all-over. «Juni» seilte jevnt godt og dro i land seieren i klasse B foran «Furia 3» og «Arius», i klasse A vant «Mistress» foran «Furia 2».

Det var litt grått og tungt vær før start, men under oppvarmingen på fjorden klarnet det av og det ble rett så trivelig på sjøen. Sol, mild vind og grei temperatur gjorde seilasen til en flott opplevelse. Resultatservice ble denne gangen avholdt på terrassen foran klubbhuset i båthavna, her fikk vi både kveldssola og antatt bedre oppmøte blant mannskapene. Det ble dermed avgjort at vi prøver å ha resultatservice ved klubbhuset-Tøndergård også på de gjenstående onsdagene i vårserien.

«Juli 2017»

• Onsdagsregatta - Resultatservice på Fjærestua