MRW D3 – vått, heftig og spennende.

MRW D3 – vått, heftig og spennende.

21. Aug 2017
Generelt
Tredje og siste dag av Molde Race Week ble avviklet med nok av både vind og regn. Det var baneseilaser for både joller og kjølbåter med mye action og spenning til siste slutt. En god avslutning av et vellykket arrangement.

Jolleseilerne mønstret til dag to og kjølbåtene til dag tre i sine seilaser. Alle båter og seilere fikk nok å henge fingrene i under forholdene denne søndagen, med en frisk vestavind inn fjorden akkompagnert av striregn. Jollene seilte banen utenfor Fjærestua, kjølbåtene en relativt kort pølsebane  med start litt utenfor båthavna med toppmerket liggende mot vest.

Kjølbåtene rakk hele 5 starter, det var bare å bite tenna sammen og kaste seg inn i ny startprosedyre etter hver målgang. Det var hektisk og såpass tøffe forhold at de fleste valgte å droppe spinnakeren etter å ha prøvd den opp på første lenselegg. På den korte banen kom behovet for jibb nesten før settingen var ferdig og plutselig hadde man seilt seg forbi layline for bunnmerket. På neste lens erfart de fleste at båten gikk fort nok uten spinnaker, unntaket var de to sportsbåtene med baugspyd og gennaker, her gutset man på med all duk tilgjengelig. Videre var rask reaksjonsevne nødvendig, det ble noen tette båt mot båt situasjoner, men uhell ble heldigvis unngått. Kjølflåten vil takke dagens banemannskap og spesielt John Helge Frøystad for kjempeinnsats som starter gjennom en lang helg.

Klassene ble vunnet av «Håp» i kl. A «Furia3» i kl. B og «Jake» i kl. U. Disse tre vant også sine klasser sammenlagt i MRW.

Jollene hadde også tøffe forhold søndag, i rekruttklassen Optimist C med 5 deltakere ble det utfordrende nok bare å få startet. Othelie Oterhals Bachmann kom seg likevel gjennom banen og vant klassen sammenlagt. Optimist kl. A ble vunnet av Hedda Devold. I Laser 4.7 vant Sigrid Hammervik Molvik suverent. I Snipeklassen vant Ola Krogsrud fra Kristiansund sammenlagt. Vi håper på en mer utfyllende rapport etter hvert fra øyevitner til Jolleseilasene.

For alle båter/klasser henvises det til full resultatliste på hjemmesidene.

Pr/Info Kristian


Email facebook twitter LinkedIn