Gossen Rundt: Seier til Lurie og sterkt comeback av ringrev i MS!

28. May 2018
Gossen rundt har blitt servert i mange varianter. I år var det seiling i medsols retning fra Rødsøyvågen rundt ytre del av Gossen og inn til Seilerhytta. Meget bra forhold i ytre med nordøst vind kraftig nok til at den fremkalte både rev og genoa 2 hos flere. Mindre vind i indre strøk, men det var vind i seilene hele veien. Lurie med Ole Arnfinn Ellingsgård var raskest av alle på korrigert tid. Vi gratulerer med god seiling og et nytt napp i vandrepokalen. Jake med Stein Berg Oshaug til rors kom på andreplass! Sterkt comeback på regattabanen Stein!

Nytt av året, og i Molde Seilforening var harestart. Kjell Gunnar Rød har lenge foreslått dette som startprosedyre, og nå fikk vi endelig testet det ut. På forhånd var det lagt opp et toppmerke høyt oppe på banen i Rødbukta. Jolly startet en makskryss på bb halser i Rødbukta, heiste flagg og startet nedtelling fra 2 min. De andre startende båtene som da er posisjonert i le kan da velge å starte ila 2 minutter. En båt har startet når den har krysset kjølvannet til startbåten/Jolly. Nini Roll var den båten som valgte å slå først for å få fri vind, men måtte gå bak de fleste av sb båtene på neste halse igjen. Selv om det var kun båter med ble det imidlertid tett ved toppmerket. I tetteste laget kanskje, men ingen protesterte.

Etter dette ble det en ganske samlet bidevindsseilas i retning Kjølingen SB, med Nini Roll først i feltet. Når vinden økte på utsiden av Rindarøya var det bare å trimme kraft ut av seil. Bra vindtrøkk her. De fleste valgte å stå lenge på sb halser ut fra Kjølingen, mens Jolly fulgte Rindarøylandet. Ved Ånnholman ledet Øse feltet like foran Nini Roll. Jolly, Jake og Lurie fulgte ganske samlet noe bak.

Ved Sessholmen ble det klart for spinnaker som stod oppe hele resten av løpet. Noen valgte å sette tidlig og tjente på det da vinden ble stadig mer aktenom/dreide inn fjorden.  Her begynte også vinden å avta i styrke. Det var vind inn hele Julsundet, men ingen av båtene klarte å stikke noe særlig fra. Etter Julneset valgte Nini Roll å følge vinden som fyllte inn fra Julsundet i retning Sekken, mens de andre valgte å gå mer bb og gikk for vind som kom ned fra Julaksla. Det kunne lenge se ut som Nini Rolls valg var lurt, men ved Mekgrunna var feltet igjen ganske samlet. Jake og Jolly valgte å seile det vanlige sundet nord for Hjertøytangen. Resten valgte en spenstig linje fra Bjørsetholmen direkte i retning Seilerhytta. Heldigvis viste kartplotterne riktig.

Ved målgang var feltet ganske samlet og Lurie som hadde hengt på som en klegg hele veien ble suveren vinner! Ikke første gang Lurie vinner Gossen rundt, så det viser at denne gjengen kan sin seiling! Kjekt å se Stein Berg Oshaug på regattabanen igjen også, som rormann på Jake. Han var meget fornøyd med regattaen, og ikke minst mannskap og båt!

Gratulerer så mye til Lurie!

En stor takk til Kjell Gunnar som introduserte oss til harestart, og som gjennomførte den på en forbilledlig måte (Jolly har for øvrig en merkeberøring til gode til neste regatta da de tok straff for å nesten berøre toppmerketJ).

Takk også til Frode Myrbostad som tok båtene i mål, og som hadde god lunk på grillen når vi kom inn. Veldig varmt og kjekt på Seilerhytta etterpå!

«Juni 2018»

• utleie Fjærestua