Årets første gladnyhet - MS har kjøpt to foreningsbåter.

7. Jan 2019
Spennende og morsomt regattakonsept starter opp til vårsesongen.

Som kjent vedtok MS gjennom et ekstraordinært årsmøte i oktober-18 å gå til anskaffelse av to stk. J/70 seilbåter i foreningen. Møtet viste en stor interesse for satsing på et slikt konsept, som i korthet går ut på at båtene brukes til ukentlige J/70 regattaer, inspirert av den internasjonale og nasjonale Seilsportligaen. I tillegg vil båtene kunne brukes til onsdags og helgeregattaene hvor de konkurrerer i rating som andre båter. De som vil være med må være medlemmer i MS og betaler en årlig avgift for å få tilgang til båtene. Man kan da både trene og seile regatta med båtene.

Norsk Seilsportliga som organiserer Seilsportligaen gjorde det tidligere i vinter kjent at de skulle fornye båtparken og dermed selge sine J/70 båter, som bla var i bruk under ligastevnet i Molde sist sommer. Båtene ble lagt ut til salgs rett over nyttår og det har vært stor interesse rundt fra seilforeninger rundt i landet. Ålesund Seilforening har allerede kjøpt to av båtene og viser til satsning på et konsept nokså likt det i MS.  Se link: hjemmesidehttps://aalesundseilforening.klubb.nif.no/

Båttypen er også noe kjent i MS fra før gjennom to lokale J/70 eid i felleskap av 16 medlemmer. Det forventes nå tøff konkurranse på fjorden fra de nye båtene.

Styreleder i Molde Seilforening, Geir Oterhals kommenterer nyheten om kjøpet slik;

«Dette er svært gledelig og noe vi har jobbet lenge og grundig med styret i MS. Anskaffelse av disse båtene er i tråd med MS sin strategiplan på å gjøre seilsport mer tilgjengelig både for ungdom og voksne. Styret i MS står samlet bak denne satsningen. Tanken er å kunne tilby en enkel og rimelig måte å kunne seile regatta på med topp moderne båter. Disse båtene er enkle og krever mindre vedlikehold enn ofte mer kompliserte større båter. Det er også relativt enkle å seile, selv om det krever mye for å mestre de godt. Mange eier ikke egen båt eller er ikke fast mannskap hos andre. Nå kan man ved å betale en årlig avgift delta i flere former for regattaseiling, både lokalt og nasjonalt»

Rekruttering og interesse for ungdom og yngre voksne er også viktig for styret i MS, og noe som er vektlagt i satsningen.

«Vi mener dette er et spennende og godt konsept som vi tror vil rekruttere til seiling og engasjere de som allerede seiler, spesielt ungdommer som begynner å bli ferdig med jolleseiling. Vi har over tid og sikkert av flere grunner slitt med et frafall etter jolleseilingen, kanskje får vi nå se rene ungdomslag på sjøen?»

Også nybegynnere er velkomne ifølge Oterhals.

«Det vil også kunne bidra til rekruttering av nye seilere, både yngre og eldre. Vi gleder oss til å komme i gang. Målet er å ha et mer detaljert konsept klart til vårsesongen starter, detaljer om dette vil komme fortløpende på hjemmesidene og på facebooksiden «j70 - seiling for alle! molde seilforening». Det vil også bli en kort orientering om saken i etterkant av årsmøtet» avslutter Geir Oterhals, styreleder i MS.

Vi gratulerer Molde Seilforening med anskaffelsen og satsningen.

«Januar 2019»

• onsdagskafe