KM-2011 på Finnøya

KM-2011 på Finnøya

4. Sep 2011
Regatta
Veldig lite vind og mye regn innledningsvis under årets KM. Bra vindforhold på søndag. Gode resultater for Molde-båtene!

I årets KM stilte det 14 båter, fordelt på 2 klasser med 7 båter i hver. Moldebåtene gjorde det meget bra i mesterskapet, med topp tre i den minste klassen og første plass i den største klassen.

Første baneseilas gikk fra området sør for Gåsøya, og mot Midtfjordsbøyen som toppmerke. Svak vind, men fine forhold.

Deretter startet baneseilas 2. Det var mest vind i venstre del av banen frem til de første båtene rundet toppmerket. Deretter stilnet det betraktelig og man skulle være heldig hvis man fikk seilene til å stå. Sterk strøm fra Nordøst medførte en enorm avdrift sørvestover, mens mållinjen lå til nordvest. Bingoseilas deluxe. Et par båter klarte å komme seg over, men regattaen ble annullert.

Det ble tatt et par skippermøter til på lørdag ettermiddag, men det var ingenting å seile på. Utfordrende for arrangørene fra Kristiansund seilforening. Festmiddagen ble dermed uten andre premier enn det man selv kunne betale for, og noen vant mer enn andre.

Det ble besluttet å gjøre et nytt forsøk på søndags formiddag. På veg til skippermøtet hadde regattakomiteen bestemt seg for å kansellere, men med et nødskrik kom det vind under skippermøtet, og det bla da besluttet å prøve. Noen båter hadde dratt hjem lørdag, og noen båter hadde også sendt hjem litt mannskap.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Det ble gjennomført to fine baneseilaser i en god bris. Godt å få gjennomført de nødvendige tre regattaer. Sammenlagt ble Jyplingen fra Molde vinner i den minste klassen, etterfulgt av to andre moldebåter; Numero Uno og Jolly Yacht. I den største klassen vant Chilli Peppers fra Molde foran No Limit fra Kristiansund, etterfulgt av Pilar fra Ålesund.

Kristiansund skal få skryt for at de klarte å få gjennomført tre bra regattaer i en helg der det generelt var lite vind. Finnøya har normalt vind, men unntaket må nødvendigvis bekrefte regelen. Alt i alt, hyggelig samvær både på sjø og land, og vi ser frem til å møte alle og mange flere på Finnøya neste gang.

Resultatliste sammenlagt:

Liten klasse:

1- Jyplingen (Molde)

2- Numero Uno (Molde)

3- Jolly Yacht (Molde)

4- Nusa Dua (Molde)

5- Exito (Molde)

6- Bretanus III (Ålesund)

Stor klasse:

1- Chilli Peppers (Molde)

2- No Limit (Molde)

3- Pilar (Ålesund)

4- Volare (Kristiansund)

5- Langano (Molde)Email facebook twitter LinkedIn

Logg inn

Kalender

«Juli 2022»

ManTirOnsTorFreLørSøn
1
  • Fjærestua utleid
2
  • Fjærestua utleid
3
  • Fjærestua utleid
45678
  • Fjærestua utleid H
9
  • Fjærestua utleid H
10
  • Fjærestua utleid H
11121314151617
18192021222324
2526272829
  • Fjærestua utleid SR
30
  • Fjærestua utleid SR
31
  • Fjærestua utleid SR

Fjærestua utleid 1 Juli til 03 Juli

Fjærestua utleid H 8 Juli til 10 Juli

Fjærestua utleid SR 29 Juli til 31 Juli

Diskusjonsforum

@moldeseilforening