J70 - Høst Cup

19. Aug 2022
Høst Cup 1 for J70 ble gjennomført i varierende forhold.

Det var høyst usikkert om vi fikk satt i gang seiling da det lite til ingen vind i det båtene ble sendt på vannet. Men etter litt venting fikk vi startet et race på en S-SØ svak bris. Chili Peppers slo seg tidlig ut på styrbord side og fikk en god ledelse som de beholdt gjennom hele racet. Jentelaget "Jyplingen 2" kom inn på andre plass.

I race to var Chili Peppers først på toppmerket, men valgte å jibbe altfor tidlig inn i banen på første lensen. Team Jäklar fortsatte for styrbord helt til layline og fikk en rask vinkel inn for babord mot bunnmerket. Da båtene møttes igjen dro Jäklar forbi i le av Chili Peppers med mye større fart.I merke runding på neste toppmerke rundet Jäklar først med Chili Peppers hakk i hæl. Da Chili Peppers berørte merket og måtte ta straff, smatt Jyplingen 1 forbi og tok andreplassen i seilasen bak Jäklar.

På første kryssen i tredje race valgte Jyplingen 1 å gå på styrbord banehalvdel, mens Chili Peppers gikk babord. Når båtene møttes igjen på toppmerket var de helt likt, men etter et dårlig spinnaker sett av Chili Peppers fikk Jyplingen en 25 meter ledelse som etterhvert økte litt gjennom resten av racet og inn til mål.

I siste og fjerder race kom Jyplingen 2 og Chili Peppers best ut fra start på styrbord halser. Jypliingen1 holdt igjen litt og slo tidlig over på styrbord banhalvdel. Dette viste seg som et godt valg da de ledet med god margin da båtene møttes igjen. Denne ledelsen holdt de helt til mål.

Takk til Egil Wold som stilte som dommer på vannet.

«September 2022»

Fjærestua utleid TL 2 September til 04 September