Høststormen uten anførselstegn i år!

Lurie seilte suverent best under tøffe forhold på en regatta som det som faktisk ble en høststorm!

9.10.22

Årets Høststorm ble faktisk storm med 20 ms fra vest i kastene.

Flyplassen målte jevn vind på 15 - 16 m/s.

6 påmeldte båter gikk ut fra havnen. To båter fikk dessverre raskt problemer med seil og valgte å ikke stille til start.

Fire båter lenset østover på første leg mot Gullaugflua. Nini Roll rundet først, men fikk ikke dreis på hardvindskryssing. Det gjorde derimot Lurie som med hardvindsfokk og to rev fikk perfekt balanse i båten. De seilte meget godt på kryss og rundet først både ved Fjærestua og økte ytterligere mot Hyseskjærsgrunna.

Forspranget holdt de fint under siste lensen og seilte inn til klar seier. Båt nummer to i mål ble Pipe Dream, Skipper Andre Størksen, som hadde tatt turen fra Ålesund for å delta. Veldig kjekt med utenbys deltakelse på årets Høststorm.

Løpet skulle egentlig gå videre fra Fjærestua til Mekgrunna, men ble avkortet før siste del. Med tanke på å holde båtene like hel, var nok det en god avgjørelse av regattasjef Per Åge Brevik. Med de forholdene som var i går var det en bragd av alle som klarte å fullføre. Mange lærte nok litt mer om egen båt og hva som skal til av både håndtering og utstyr for å håndtere slike forhold på en god måte.

En stor takk til Stobåtutvalget med Paul Herfjord og regattasjef Per Åge Brevik for en røff og minneverdig opplevelse på Moldefjorden! Denne regattaen vil vi huske lenge!

Vinnerbåten Lurie

Premieutdeling på Alexandra hotel lørdag kveld. Skipper Ole Arnfinn Ellingsgård med førstepremien.

Arrangør Per Åge Brevik til høyre, to av mannskapet til venste i bildet.

Resultater her