Kommende onsdagskafeer: Svalbardtur og juleverksted!

Kommende onsdagskafeer blir det bildevisning fra Svalbard og julespleiseverksted

17.11.22

23 November kommer Rolf Magerøy for å fortelle om og vise bilder fra sommerens tur til Svalbard. Rolf er en svært dyktig fotograf og seiler, så her blir det mange fine bilder å nyte, nyttige seiltips og helst sikkert også god inspirasjon for arktisk seiling.

30 November blir det 'vanlig' onsdagskafe med kaffe og vafler.

7 Desember har vi invitert Øystein Wang-Norderud i Astrax Seilservice. Han skal lære oss spleising av moderne tau. Dette er svært nyttig å kunne for alle seilere i alt fra jolle til storbåt.

Denne onsdagskafeen blir et verksted der alle som møter får muligheten til å prøve seg på moderne spleising. Øystein stiller med tau og spleisenåler (ta gjerne med egne om du har), og deltakerne kan kjøpe en taubit og spleisenål for å kunne lage den spleisen vi skal trene på.

Vi får først lære å lage soft shackles. Det blir nyttig både for eget bruk, og kan kanskje også brukes som julepresang. Soft shackles må jo være noe alle ønsker seg til jul? :-)

Vi skal også få trent på en annen type øyespleis egnet for feks å feste spinnakersjakkel i enden av fall. I tillegg blir det muligheter for å spørre Øystein om andre typer spleiser.

Etter dette tar onsdagskafe julepause. Vi kommer tilbake med mer info om nyårsprogrammet. Har du forslag til tema som kan tas opp på onsdagskafe etter jul, ta kontakt med Kjell Fostervoll, kj-fos@online.no.

Mvh,

Onsdagskafegjengen v/ Kjell