Sesongavslutning - J70 Høst Cup

Sol, regn, hagl, frisk og flau bris

9.10.23

Lørdag 7/10 arrangerte Molde Seilforening Høst Cup for J70 klassen. 3 båter stilte til start i dette som var den avsluttende delen av J70 Cup 2023.  I 4-10 m/sek NV-N vind ble det gjennomført 3 seilaser på ca 30 min hver.

I første start var pin end som var favorisert. Chili Peppers valgte å starte helt i le og etablerte en tidlig ledelse som holdt hele veien til mål. Jyplingen og Jäklar fulgte på hhv. andre og tredje.

I andre regatta kom igjen Chili Peppers best ut fra start og rundet først på hhv.topp og lensemerke . Etter runding av lensemerke valgte Chili Peppers å slå tidlig nordover på et vindskift, mens Jyplingen valgte å gå lenger vestover i fjorden. Når båtene møttes nest gang hadde Jyplingen tatt igjen forspranget og gikk foran på babord halser. Vinden opp ved land var skiftende både i retning og styrke, så etter flere korte slag klarte Chili Peppers å etablere overlapp ved kryssmerket og rundet rett foran Jyplingen. På første del av lensen for styrbord halser lå båtene lenge side om side. Chili Peppers klarte å gå litt lavere med lik fart noe som gjorde at de seilte en litt kortere distanse. Når båtene jibbet over på babord halser inn mot mål klarte de å kontollere at Jyplingen ikke kunne gå forbi. Team Jäklar måtte bryte pga trøbbel med forseilet.

I seilas 3 valgte Jyplingen og Chiili Peppers å stå på styrbord ut fra start, mens Jäklar gikk ut for babord. Etter 2/3 deler av første kryssen var unnagjort lå alle båtene rimelig likt. I den skftende vinden opp ved land ble det igjen en del småslag for å finne korteste veil til merket. Chili Peppers kom best ut av slagduellen og rundet først med Jyplingen ca 20 meter bak. Den distansen var rimelig lik ved runding av lensemerket. Jäklar broachet to ganger på lensen og tapte dessverre mye distanse. Klok av tabben fra andre seilas, valgte Chili Peppers nå en mer konservativ strategi ved å plassere seg mellom Jyplingen og kryssmerket. Ved runding av toppmerket var ledelsen ned til Jyplingen økt til ca 50 meter. På første del av lensen var det VMG seiling som gjaldt. (Luffe opp for å få fart og falle av ved økt trykk). Avstanden mellom båtene forholdt seg rimelig konstant på ca 50 m. Halveis på lensen klarte Chili Pepper å dra nytte av et bra vindkast og planet den siste delen inn til mål.  

På kvelden var det middag og seilprat på Rød/Blå.

Resultat Høst Cup

Resultat J70 Cup 2023 - Overall